FEBRUÁR

Super Enduro Világbajnokság
Február 9.
Papp László Budapest Sportaréna, Budapest, Stefánia út 2, 1143

1500 tonna föld, 100 tonna szikla, a világ 30 legjobb versenyzője, 10 milliós motorok és elképesztő tempó. 2019. február 9-én, szombaton Magyarország ad otthont az idei negyedik Super Enduro világbajnoki futamnak, ami a motoros terepsportok leglátványosabb műfaja. A junior és felnőtt kategóriás futamokban hazai versenyzőkkel is találkozhatunk.

MÁRCIUS

AMTS 2019 – Nemzetközi Automobil és Tuning Show
Március 22-24.
Hungexpo, Albertirsai út 10., Budapest, 1101

A jól ismert rendezvény gerincét ezúttal is a színes és színvonalas nemzetközi felhozatal alkotja, a minőségi tuning világától kezdve a ritka koncepciókon és importőri bemutatókon át a legújabb sport-, luxus-, vagy versenymodellekig. A megfelelő adrenalinszintről pedig – számos program mellett – a színvonalas drift és offroad tematika gondoskodik majd.
Az AMTS 2019 kiállítás látogatói között az itt látható, alaposan átépített Ford Mustangot sorsolják majd ki.
Cikkünk az AMTS ’18-ról

Magyarok a világ járműgyártásában
Március 22-24.
Hungexpo, Albertirsai út 10., Budapest, 1101

Idén márciusban immár hetedik alkalommal kerül megrendezésre az AMTS keretein belül a hazai járműgyártás múltját, jelenét, jövőjét és világraszóló mivoltát felidéző tematikus kiállítás.

ÁPRILIS

Oldtimer Show Budapest 2019
Április 5-7.
Magyar Vasúttörténeti Park, Tatai út 95., Budapest, 1142

2019-ben ismét a budapesti Vasúttörténeti Parkban rendezik meg a nemzetközi veteránjármű rendezvényt, amelyen veterán autók és motorok, teherautók és buszok, katonai járművek, traktorok és stabil motorok, valamint gőzmozdonyok és oldtimer vasúti kocsik kerülnek bemutatásra. Az Oldtimer Show számos kiegészítő programjával egész napos kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.

H-Turul Motoros Nap
Április 13.
Zalakaros, Gyógyfürdő tér

Szezonnyitó motorszentelésre és túrára várják a motorosokat Zala megyében. A programban található még veterán motor kiállítás, motorszépségverseny és blues koncert is.

12. Balatonfüredi Tuning Találkozó
Április 13.
Balatonfüred, Kisfaludy Strand parkoló

Autó szépségverseny számos kategóriában, ezen kívül hi-fi hangnyomás és kipufogó db verseny, valamint motoros kaszkadőr show is található az ország egyik legnagyobb találkozójának programjában.

Laptiming Driving Academy Kupa
Április 13-14.
Hungaroring

A Laptiming Driving Academy Kupa a Hankook Autós Gyorsasági Országos Bajnokság, illetve a 2019-es FIA Közép-Európai Zóna Bajnokság nyitófordulója is egyben. Szombaton és vasárnap egyaránt reggel kilenckor kezdődik a nyilvános program, a hétvége mindkét napján lesznek időmérők és versenyek. Szombaton a nap záróeseményeként egyórás endurance versenyt lehet végigizgulni. A belépés a nézőtérre és a paddockba is ingyenes mindkét napon, sőt akár a boxutcába is be lehet menni, így abszolút testközelből lehet megismerkedni a csapatokkal és a különböző autókkal.

Sebesség Fesztivál
Április 13-14.
Tököl Drift, Tököl, 2330

Az ország első nagyszabású családi motorsport-hétvégéjének alapját 2011-as indulása óta a színvonalas drift- gyorsulás “kombója” biztosítja. Ehhez az évek során sorban érkeztek a különböző kísérőprogramok és autós találkozók.

Digitalizáció az autóiparban
Április 24.
Budapest, Nagymező utca 44.

A Codecool meetup sorozata azt veszi végig, miként formálja át az informatika a mindennapjainkat és ezzel együtt az összes iparágat is. Következő megálló: az autóipar! Az esemény ingyenes.

IV. Hungarian Blitz Ring – Opel találkozó és pályanap
Április 27., szombat, 9:00–16:00
Kakucs Ring, Kakucs, 2366

A rendezvényen számos program mellett a versenypálya egész nap a sofőrök rendelkezésére áll, hogy tudásukat és autóikat igazán próbára tegyék.

Free Chapter szezonnyitó motoros felvonulás
Április 27.
Tapolca, Fő tér

Ha szereted a szép motorokat, vagy ha eddig sosem hallottál még kétszáz Harley-Davidsont egyszerre dübörögni, látogass el Tapolcára!

WTCR Budapest 2019
Április 27-28.
Hungaroring, Hungaroring u. 10., Mogyoród, 2146

A 2018-ban életre hívott túraautó-világkupa (amely a világbajnokság és a TCR fúziójából született) a magyar versenyzők miatt örvend elképesztő népszerűségnek hazánkban. Michelisz Norbert és a Zengő Motorsport pilótái miatt minden évben tízezrek látogatnak ki a Hungaroringre, s a sorozat éves összefoglalójában rendre főszerepet kap a magyar viadal, méghozzá az elképesztő hangulat miatt.

Akkor és Most Jármű Expo – Veterán és Új Járművek Kiállítása
Április 30.-május 1.
Esztergom, Rugby Club Hotel

Sztár fellépők, remek koncertek, tűzijáték, szórakoztató programok és fergeteges hangulat várja a látogatókat. A programokra a belépés ingyenes.

MÁJUS

AutoTech Future 2019
Május 3-4.
Hungexpo, Albertirsai út 10., Budapest, 1101

Mi mozgatja a gépjárműipart? Mik a legújabb innovációk? Melyek a legígéretesebb kutatási eredmények? Milyen termékekkel találkozhatunk néhány év múlva az új autókban? A rendezvényen megismerhetjük a nemzetközi autóalkatrész-iparágat és a legújabb fejlesztéseket.

VI. Concours d’ Elegance veterán autó szépségverseny
Május 3-5.
Balatonfüred, Tagore sétány

Hagyományt teremtve immár hatodik alkalommal rendezik meg a Balatonfüred Concours d’Elegance-t. Az oldtimer autók szépségversenyén számon különleges autót láthat a közönség, olyan ritkaságokat is, amelyek Európában, de a világon is párjukat ritkítják.
Képek a tavalyi rendezvényről

VIII. Szezonnyitó Motoros Gurulás és Családi nap
Május 4.
Pécs, Expo Center

A hagyományőrző motoros rendezvény fő programja a városon át dübörgő felvonulás, de emellett beszélgetések és stuntrider bemutató is várja a motorokat kedvelőket. A rendezvény ingyenes.

2019 Májusi Győri Audi Találkozó
Május 4.
Győr, Audi Aréna

Idén először autó szépségversennyel és autós limbóval is készülnek a szervezők, melyekre nevezési díj nincs, és persze a találkozó is ingyenes.

Motor Show Budapest
Május 4-5.
Tüskecsarnok, Budapest, Magyar tudósok körútja 7.

A Motor Show a Motorépítő Világbajnokság hivatalos állomása, de a rendezvényen lesz motorkiállítás és vásár, Magyar Hot Rod autó építő bajnokság, Miss Pin Up Hungary szépségverseny, EMAT (Épített Motorok és Autók Találkozója) és koncertek is.

Szezonnyitó Opel Találkozó 2019
Május 17-19.
Szalki Sziget Kemping, Strand út, Dunaújváros

A baráti hangulatú találkozóra várnak mindenkit, akinek Opel van a tulajdonában. Ha mindennapi használatú, nem patika, nem tuning, vagy teljesen gyári Opelod van, akkor is érdemes ellátogatni a rendezvényre.

XIV. Ford Majális
Május 18.
Ring Autósmozi, Mogyoród

Veszprémi autó-motor kiállítás és vásár
Május 25-26.
Veszprém,TESCO Parkoló

Autószalonok, hangtechnikai cégek, gumiszervizek, autósiskolák bemutatkozása, műszaki és fényezéstechnikai bemutatók, autó-motor szépségverseny, katasztrófavédelmi bemutató, rendőrségi vetélkedő.

Debrecen Drive 2019
Május 25-26.
Debrecen, Nagyerdő

Nemcsak ötszáz különböző jármű lesz egy helyen május 25-26-án a Nagyerdőn, de a civisvárosban korábban még nem látott show-műsorokkal is várja a közönséget a Debrecen Drive.

Mercedes Találkozó & Kemping
Május 31.-június 2.
Dömös Camping, Duna part 1, Dömös, 2027

A Dunakanyar szívében, Dömös településen rendeznek meg egy Mercedes-találkozót, mely kempingezési lehetőséggel, programokkal, szabadtéri medencével, élőzenével, fellépésekkel, és tombolával lesz fűszerezve.

JÚNIUS

20. Open Road Fest
Június 5-9.
Pelso Camping, Füredi u. 1, Alsóörs, 8226

2019-ben immáron 20. alkalommal dübörögnek fel a motorok a Balaton partján, hogy 4 napig fenékig merüljünk az élvezetekben és átadjuk magunkat a szabadság mámorának. Június 5 – 9. között Alsóörse érkezik a 80-as évek egyik legmeghatározóbb himnuszát jegyző Europe, akik ráadásul most egy színpadon állhatnak a Deep Purple egykori énekesével, a legendás Glenn Hughes-zal.
Riport a tavalyi buliról

Vespa Világtalálkozó 2019
Június 6-9.
Zánka, Zánkai Sport- és Rendezvényközpont

Több tucat országból, több ezren érkeznek akár több ezer kilométert utazva Vespákkal, amelyeknek szeretete a legkülönbözőbb korú, világnézetű embereket is barátokká kovácsolja. A programlehetőségek tárháza szinte végtelen. A Vespa falu, valamint a Vespa szervizállomás nyitását követően számtalan program várja az érdeklődőket.

Lóerők Éjszakája
Június 15.
Tököl Drift, Tököl, 2330

11. ZamárdiV8 Holiday Edition
Június 19.-22.
Zamárdi, Autós kemping vízpart

Az “eleje teniszpálya, hátulja uszoda” felfogású verdák szerelmeseire minden igényt kielégítő hétvégi kikapcsolódás vár június 19-től, a Balaton déli partján. Felsorakoznak a legnevesebb klubok, exkluzív autó bemutató, audio és kipufogó mérés, felnikitartó verseny, autós limbó, Dj., gyerekprogramok, no meg rock ’n’ roll kifulladásig.

VI. Országos Audi Találkozó
Június 21-23.
Domb Beach Strand, Kecskemét

A hatodik alkalommal megrendezett találkozó programjában szerepelnek felnőtt-, és gyermekprogramok, vetélkedők, autószépségverseny, autós limbó, tombola értékes nyereményekkel, egész nap DJ, stand-up comedy és esti bulik – ugyanúgy, mint a korábbi években.

JÚLIUS

V. Street Car Autó És Motor Feszt 2019
Július 6.
Őcsény Repülőtér

Egy jó tipp, ha már nézegeted, hol mutasd meg a verdád a nagyközönségnek, vagy épp hova vidd el a csajod, családod egy jó buliba. A találkozón lesz még StreetFighter show, szexy autómosás gyönyörű hölgyekkel, erősember és ügyességi versenyek, dB és kipufogó hangnyomás verseny és változatos színpadi programok, bemutatók.

AlfaCity 2019
Július 12-13.
Zánka, Zánkai Sport- és Rendezvényközpont

Immár tizenharmadik alkalommal rendezik meg Európa legnagyobb Alfa Romeo találkozóját, az AlfaCity-t, amelyre 1500 Alfa Romeót várnak a szervezők. A rendezvény számos programmal várja az érdeklődőket: lesz távirányítós autók versenye, akadálypálya, szörfrodeó, gyerekprogramok és persze hajnalig tartó bulik.

Hungaroring Classic
Július 12-14.
Hungaroring, Mogyoród, Hungaroring u. 10.
Klasszikus autók, klasszikus értékek – a Hungaroring Classic hétvégéjén a nézőknek és a szurkolóknak ismét alkalmuk lesz egy kis időutazásra. A hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautói, és azok pilótái ugyanis különleges hangulatot varázsolnak majd a mogyoródi dombok közé.

Szabolcsi Tuning Fest
Július 12-14.
Rabócsiring, Máriapócs

A kétnapos Szabolcsi Tuning Festen jobbnál-jobb programok várnak az érdeklődőkre: drift versenyek, tuning bemutató, gokartozás, este pedig buli és autós éjszakai találkozó.

10. Sárbogárdi Tuning Fesztivál
Július 20.
Sárbogárdi Ifjúsági Park

AUGUSZTUS

Formula 1 Magyar Nagydíj 2019
Augusztus 2-4.
Hungaroring, Hungaroring u. 10., Mogyoród, 2146

A világ legnépszerűbb, legnagyobb szabású és legprofibb gyorsasági autós sorozata immár 33 éve tér vissza a Hungaroringre, ezzel a magyar pálya a harmadik azon versenyek sorában (a legendás Monte-Carlo és Monza után), amelyek megszakítás nélkül rendeznek futamot a világbajnoki sorozatban.

18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál
Augusztus 8-11.
Monostori Erőd, Komárom, 2900

4 nap amerikai autós gyönyör, V8 tenger, benzingőz, gumifüst, adrenalin-mámor. Több mint 1500 amerikai autó, Low Rider Show, Off Road pálya, Big Foot Autótaposás és padlógázon pörgetett rock and roll bulik!

XV. Hungarian Blitz Weekend – Opel találkozó
Augusztus 16-18.
Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman, Középkikötő sor 1-3, Szeged, 6726

Trackwood 2019 Drift Fesztivál
Augusztus 23-24.
RabócsiRing, Máriapócs

Európa legjobb drift versenyzői sorakoznak fel ismét a máriapócsi Rabócsiringen.

V. Sárosdi Kapa-Kupa
Augusztus 31.
Sárosd, Erdei út-Zrínyi utca

Magyarország legnagyobb kapálógépes versenye. A versenyek mellett kertigép bemutatóval, kiállítással, gasztro és kézműves udvarral, színpadi és gyerekprogramokkal várják az érdeklődőket.

Körös-toroki MG Rover találkozó
Augusztus 31.-szeptember 1.
Csongrád, Körös torok

A márka szerelmesei számára kötelező program a 2019. augusztus 31-én, szombaton már második alkalommal megrendezésre kerülő országos márkatalálkozó, ahol szórakoztató programokkal várnak minden résztvevőt.

NOVEMBER

Kecskeméti Veteránbörze
November 23.
Kecskemét

A kecskeméti Szent László körúti vásártéren – a Gokart pálya melletti területen veterán autó- és motor- alkatrész börzét tartanak.

Autómodell Börze
November 24.
Budapest, KMO Művelődési Központ

A KMO Autómodell Börze Magyarország legnagyobb modell- és kisautó börzéje, valamint gyűjtők találkozója. Három teremben (Déryné Színházterem – Agóra – Kamara) és az oldal – előtér folyosókon a már megszokott pezsgés és lenyűgözően szerteágazó autómodell, automobilia és játék kínálattal várnak mindenkit.

DECEMBER

23. Taxi4 – Mikulás Rallye
December 7-8.
Veszprém

A veszprémi versenyen amatőr, sprint és licences futamok is lesznek. Izgalmas rohanás az idővel, a felbőgő motorok hangja és a visszafojtott lélegzet az izgalmak pedig a csúcsra járatva!

Nagy Reptéri Járműfotózás az Aeroparkban
December 28.
Budapest, BUD Nemzetközi Repülőtér

Idén nemcsak a legendás reptéri Ikarus buszok, hanem mellettük a repülőmúzeum valamennyi olditmer járműve bemutatkozik és felvonul a Nagy Reptéri Járműfotózáson Budapest belvárosában és a repülőtéren.

Szilveszter Rallye
December 27-29.
Hungaroring

Az év vége legnagyobb autós eseménye.