Több mint 50 különleges autót láthat a közönség az V. Concours d’Elegance-on. Olyan ritkaságokat is elhoztak a tulajdonosaik, amelyek Európában, de a világon is párjukat ritkítják.

Az ötödik alkalommal megrendezett Concours d’Elegance-t Bóka István nyitotta meg szombaton a Tagore sétányon – áll a Veol.hu tudósításában. Füred polgármestere elmondta, hogy a rendezvényt egyre többen elismerik, megszeretik, egyre több látogatót vonz, és azoknak a résztvevőknek a száma is nő, akik itt szeretnék bemutatni az autójukat. Bóka István kiemelte, hogy a Balaton egyik legszebb helyén az elegancia, a stílus, a szépség, a szép autók és a vitorlázás szimbóluma ez a rendezvény és ez a város is.

Fotó: Molnár Sándor/Veol

Valker Viktor főszervező köszöntőjében kiemelte, hogy a füredi Concours d’Elegance az egyedüli a concours rendezvények sorában, ahol az érdeklődőknek nem kell belépőjegyet váltaniuk. A város közparkjaiban van, és mindenki szabadon látogathatta.

A mostani rendezvény sokban nem különbözött a korábbiaktól, hiszen egy tradicionális eseményről van szó, viszont egyre nagyobb nemzetközi figyelem irányul rá a magas színvonala miatt. Idén is bemutatkoztak olyan különlegességek, amelyekből talán csak egy van Európában vagy a világon, mert már rangot jelent, ha valaki itt jelenik meg az autóritkaságával.

A Tagore sétány körül kiállított autók rengeteg látogatót vonzottak már szombaton is. Kortól és nemtől függetlenül, a kisgyerekektől a nagymamákig mindenki lelkesen fotózta az autócsodákat. Itt bárki testközelből találkozhat álmai autójával vagy filmbeli kedvencével. Az I. világháború előtti veteránoktól az 1995 előtti youngtimerekig számos különlegesség várta a hétvégén Füredre látogatókat.

További képek itt>>