Az idei 7., utolsó előtti versenyhétvégével folytatódott a 2022-es kamionos Európa-bajnokság – Franciaországban, Le Mans legendás pályáján állt rajthoz a mezőny. A háromszoros Európa-bajnok, listavezető Kiss Norbert jelentős pontelőnye birtokában ült volán mögé, azzal a tudattal, ha ismét jó eredményt ér el, korán bebiztosítja negyedik Eb-diadalát. A Révész Racing szombathelyi versenyzője ennek megfelelően teljesített, a szombati időmérőt megnyerte, majd a pole pozícióból indulva rajt cél győzelmet aratott a szombati első futamon.

-A rajt nagyon fontos volt, az első kanyarban sikerült az élre állnom. Ettől kezdve próbáltam biztonságos előnyt kiharcolni, és vigyázni az autóra. Nagyon örülök az újabb győzelemnek – összegzett Kiss Norbert.
A fordított rajtrácsos viadalon a nyolcadik helyről rajtolva, elképesztően versenyezve a második helyre küzdötte fel magát.
-Szerencsém volt, mert jó néhányan összementek előttem, és szinte minden ütközésből jól jöttem ki, mert nem keveredtem bele, viszont kettesével, hármasával hagytam magam mögött az ellenfeleket. Nem lehet okunk a panaszra, az autó jól működött, én sem hibáztam, a csapat pedig szokás szerint profin dolgozott! – fogalmazott elégedetten a szombathelyi pilóta, aki nagy lépést tett a végső győzelem felé.

Kiss Norbert vasárnap sem lassított. A 37 éves szombathelyi pilóta ismét megnyerte az időmérőt, ismét pole pozícióból rajtolt. És csak azért nem aratott rajt-cél győzelmet, mert az első másfél körben a jól meginduló, hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahn maga mögött tudta tartani. De a Révész Racing versenyzője nagyon közel maradt riválisához és másfél kör elteltével le is hagyta. Ezután magabiztosan száguldott az élen, körről körre távolodott a mezőnytől, végül több mint 8.5 másodperces előnnyel diadalmaskodott Hahn előtt. És ezzel a győzelemmel Kiss Norbert 2014 és 2015, valamint a tavalyi szezon után negyedszer lett Eb-győztes a kamionosok között – ezzel a szakági örökranglistán már csak Hahn előzi meg.
-Megcsináltuk! A csapat csodálatos munkát végzett egész évben, és igazából ezzel jelentősen megkönnyítette a dolgomat, hiszen minden pályán gyorsak tudtunk lenni – nyilatkozott az Európa-bajnokság weboldalán sugárzott élő közvetítésben Kiss Norbert közvetlenül a leintést követően. – Sajnálom, hogy hibáztam a rajtnál, de aztán közel tudtam maradni és vissza tudtam jönni az első helyre. Nagyszerű érzés itt lenni és mindezt átélni, nagyon boldog vagyok! Köszönöm Révész Bálintnak és az egész családjának a folyamatos támogatást!

A vasárnap késő délután rendezett negyedik, utolsó Le Mans-i versenyen Kiss a fordított rajtrács szabályának értelmében a nyolcadik pozícióból rajtolt, és negyedikként ért célba.
Az összetettben hét forduló után a magyar pilóta 359 ponttal, behozhatatlan előnnyel áll az élen, Hahn a második 270-el, a szintén német Sascha Lenz pedig a harmadik 258 ponttal. Kiss Norbert az idén eddig megrendezett 14 időmérő edzésből 13-on pole pozíciót szerzett, a 27 futamból pedig 14-en győzött, ezek közül 12 sikert a több Eb-pontot érő első és harmadik viadalokon aratott. A kamion Eb idei szezonja október 1-2-án zárul Spanyolországban – amelynek Kiss Norbert számára már nincs különösebb tétje!