Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál – Alsóörs. Fotó: Balogh Ákos

A zárónap nagy durranásaként a Leander Kills, illetve a finn Apocalyptica hasított a balatoni éjszakába, utóbbi különleges hangzással: heavy metalt szólaltatott meg csellón. Szombaton délután Angyal Zoltán kaszkadőr, lovas rodeósok, erős emberek, illetve Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok feszegette a fizika határait, így a hangulat tovább fokozódott az esti sorsolásig.

– Régóta motorozom, és most nagy álmom vált valóra azzal, hogy nyertem egy Harleyt! A jövő generációja már ezen nő fel – ezt mondta Miklós Zoltán, amikor a sorsolás után átvette az amerikai legendát, utalva arra, hogy gyermekei már az új járgányon motoroznak majd.

Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál – Alsóörs

Szombaton este a fergeteges házibuli, a rúdtáncshow és a másnap hajnalig tartó diszkó előtt Gáborecz István láncfűrészes szobrász ajándékot adott át Dobai Attilának és Hebling Zsoltnak, Alsóörs polgármesterének.

Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál – Alsóörs

A művész fából faragta ki Dobai életnagyságú mását meg egy malacot, ezzel utalva a legendás amerikai motor történetére. William S. Harley és a Davidson fiúk ugyanis vetélytársuktól, az Indian motorosoktól az 1900-as évek elején egy malacot kaptak verseny után, mondván, azért győztek, mert malacuk volt. Az élet azóta igazolta, vélhetően nem csak a szerencse állt az amerikai vasparipa győzelme mellé. A motorost és a malacot Alsóörs központjában helyezik el azon a motoron, amit tavaly faragott ki a szobrász.

Nemzetközi Harley-Davidson Fesztivál – Alsóörs