Részben vagy egészben szeretnék átvenni a Saab márkát és a trollhättani gyárat az érdeklődők, akik a felszámolók által jelzett határidőig bejelentették érdeklődésüket.

A korábban már ismert vevőjelöltek mellett egy európai autógyártó is az érdeklődők között van – állítólag a BMW-ről van szó. A bajorok már a Spyker érában kötöttek egy megállapodást a Saab-bal, hogy az hasznosítja a Mini elsőkerékhajtású padlólemezét. E mellett a BMW egyébként is bővítené szeretné kínálatát, amelyhez a Saab gyár és annak még meglévő márkakereskedő-hálózata ideális bázist jelentene.

A Youngman kínai autógyártót elsősorban a gyártószerszámok érdeklik – olcsóbban és gyorsabban tudja növelni gyártókapacitását a cég a Saab részeinek felvásárlásával, mintha új gyárat építene. Az indiai Mahindra végre szeretne a személyautók felé is nyitni, a török ajánlat is tovább szeretné vinni az autógyártást Svédországban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!