Nem aprózza el a dolgokat a W Motors, amely kifejezetten az arab milliárdosok ízlésére szabja autóit. A Lykan Hypersport után a Dubai Autószalonon bemutatkozott a cég második autója, a Fenyr SuperSport.

Alumínium térváz az alapja az autónak, a karosszériát karbonból sütik. Nagy vonalakban megegyezik a forma a tavalyi Lykan Hypersporttal, de sokkal agresszívebb lett az orr és a far megjelenése, és lemondta az olyan fényűző extrákról, mint a valódi gyémántokkal bélelt fényszórók. A változtatások eredményeként egész megfizethető lett a konstrukció, hiszen 3,4 millió dollárról 1 millió dollárra csökkent a vételár – úgy tűnik, az alacsony olajár miatt a sejkek vásárlóereje se a régi.

A motor jelen esetben egy RUF által megépített, 4,0 literes lökettérfogatú hathengeres boxer, amely biturbó feltöltésnek köszönhetően 900 LE/1200 Nm teljesítményű. Hétfokozatú, dupla kuplungos váltó csatlakozik ehhez, a 100 km/órás tempót 2,7 másodperc alatt futja meg a Fenyr SuperSport, és 400 km/h az elérhető csúcssebesség.

Az exkluzivitás megőrzése érdekében mindössze 25 darabot fognak készíteni a W Motors második autójából, amelynél persze a vételár az egyedi igények függvényében fölfelé változhat.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!