A Scania Irizar i4 értékesítésére és szervizelésére a Scania hálózatán keresztül kerül sor, biztosítva az ügyfelek számára a teljes körű szerviz támogatási szolgáltatásokat, a karbantartást és az alkatrész-ellátást.

A Scania ez idáig a városi és a távolsági buszok alacsonyabb kategóriájában a Scania Irizar InterCentury és a Scania OmniLine modelleket kínálta. A Scania OmniExpress és az új Scania Irizar i4 bevezetésével a Scania jelentősen bővítette termékpalettáját.  A Scania kizárólagosan képviseli az Irizar termékeket Európa szerte.

A Scania Irizar modellekre jellemző egyedi és stílusos, formateremtő megjelenés az i4-ben is visszaköszön; semmilyen környezetben nem marad észrevétlen. Ebben a szegmensben szintén az első olyan busz, amely megfelel a borulásvédelemre és tetőszilárdságra vonatkozó szigorúbb európai R66-01 szabályozásnak is, melynek hatályba lépése az elkövetkezendő néhány évben várható. 

Kezelése és ergonómiája első osztályú. Ez, párosulva a busz mechanizmusának érzékenységével és könnyű vezethetőségével, minden buszvezető igényét képes messzemenőkig kielégíteni.

A Scania Irizar i4 modellnek többféle típusa létezik: háromféle belső elrendezéssel, kétféle belső kárpitozási típussal, két- vagy háromtengelyes konfigurációval és 11 és 15 m közötti változatos hosszúságban gyártják. Legyen szó alkalmi, vagy rendszeres használatról, a Scania Irizar i4 modellek mindig az adott igényekhez szabhatók, sőt specifikációi mindkét üzemeltetési módra optimalizálhatók, pl. lehetséges rendszeres járatként üzemeltetni a buszt hét közben, hétvégén pedig alkalmi szolgáltatást nyújtó távolsági buszként.

A rendszeres járatként üzemeltetni kívánt változat 270-340 lóerős motorokkal rendelhető. Alkalmazható a rendszeres elővárosi és rövid távolságokra helyközi és intercity járatként, a folyosó 860 mm-en süllyesztett a busz teljes hosszában. A busz elején egyszárnyú ajtót építettek be, az utasforgalom akadálymentesítése érdekében középen kétszárnyú ajtó található, ami lehetővé teszi a tolószékkel való közlekedést is. A légkondicionáló alapfelszereltség.

A vonali és különjárati üzemeltetésre választott verzió padlószintje magasabb a teljes utastérben, vagy egyenes padlózattal, vagy folyosóval, ami a hétvégi utazásoknál tágas poggyászteret biztosít. Egy egyszárnyú ajtó található a busz elején és egy közepén, de lehetőség van középen széles ajtó beszerelésére is, ami tolószékkel is lehetővé teszi a fel- és leszállást.  A választható független első felfüggesztés a kényelmet szolgálja, és a klíma berendezés alapfelszereltség. A motorok 310 és 380 lóerő közötti teljesítménnyel érhetőek el.

Az összes motor a Scania EGR kipufogógáz-visszavezetéses rendszerével van felszerelve, sem adalékanyagokra, sem plusz üzemanyag tartályokra nincs szükség a busz fedélzetén. A Scania sajátosságai, az üzemanyag takarékosság és könnyű vezethetőség, a nagy forgatónyomaték alacsony fordulatszám mellett, erre a hajtásláncra is jellemzőek.

Többféle sebességváltó választható. A szabvány a kézi váltómű elektronikus sebességváltással (Scania Comfort Shift), de szintén elérhető a kézi váltómű automatizált sebességváltással (Scania Opticruise) vagy a teljesen automata sebességváltók.

Az ügyfelek bizton számíthatnak arra, hogy a Scania legújabb modelljének, a Scania Irizar i4, megalkotásával nemcsak termékpalettáját bővítette a városi, helyközi és távolsági autóbuszok közt, de teljes körű szerviz támogatási szolgáltatást, karbantartást és alkatrész-ellátást is biztosít – vagyis mindent egy helyen.