Sokkal sportosabbra vették a figurát az Opel formatervezői, amikor az új kompakt autójukat készítették, és igyekeztek túltenni az összes korábbi alkotásukon. Például a márka jellegzetességének számító, a fényszórók sarkában lévő LED-szemöldökből rögtön kettő is van oldalanként. Mivel az első képeken csak az LED-es fényszórót látjuk, nem tudjuk, az alapváltozatnál is így lesz-e ez.

Itt is megvalósították az először az Adam-on látott „lebegő tetőt”, amelyet a felső ablakkeretet követő króm csíkkal még ki is hangsúlyoznak. Egyébként épp csak a hűtőrácsnál látunk némi krómot, hátul a látványos fényű LED-lámpák és a sok vízszintes vonal segítségével próbálják szélesebbnek láttatni a karosszériát.

Olyan lendületesen rajzolták meg a vonalakat, hogy csak jó alapos szemlélődés után tűnik fel: milyen széles is a C oszlop. Már így, kívülről nézve is felettébb nehéz az átlós hátralátás, tolatókamera és parkolóradar nélkül nincs nagyon esélye a sofőrnek beparkolni egy szűk helyre, és a holttérfigyelő is biztos népszerű extra lesz – hacsak nem adják alapáron.

Kicsit komor az első fotókon látható, teljesen fekete belső tér, biztos lesznek ennél világosabb vagy kétszínű hangulatok is; nem is beszélve a felszereltség/pénztárcafüggő betétről, ami vízszintesen uralja a megjelenést. Itt talán az a meglepetés, hogy a két analóg fő műszer egy-egy csőben helyezkedik el, így nincs nagyon lehetőség az Insigniánál felár ellenében választható digitális műszeregység beépítésére. Új generációs fejegységgel is elérhető lesz majd az új Astra, az OnStar kommunikációs szolgáltatás mellett Android Auto és Apple CarPlay együttműködést is biztosít majd a legdrágább berendezés.

Mivel a technikáról már korábban sok mindent elárult az Opel, a méreteken és a pontos teljesítményadatokon kívül már nincs nagyon sok hátra, amit elárulhatnak még az Astra K generációról. Talán a vételárak, de azokat várhatóan csak a Frankfurti Autószalonon esedékes közönségpremier alkalmával ismerjük majd meg. Az első hivatalos információk – beleértve az itt látható fényképeket is – napokon belül várhatóak.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!