A „Vision GL 420 BLUETEC“ jármű erőteljes, 216 kW (290 LE), óriási, 700 Nm  nyomatékú V8-dízelmotorja magas szintű menetteljesítményeket garantál. A dízelmotor egyúttal teljesíti az igen szigorú BIN 5 kibocsátási norma előírásait, továbbá megelégszik 100 kilométerenként 9,8 liter üzemanyaggal, tehát 1000 kilométerenkénti újra teletankolással.

Egyéni formanyelv teszi külsőségekben is egyértelművé a Vision GL 420 BLUETEC sajátos jellemzőit, és egyúttal valóra váltja az egyesült államokbeli Mercedes-Benz ügyfelek exkluzivitás és egyéniség utáni még fokozottabb vágyait. A jármű átdolgozott, markáns ívelésű frontrésze a domináns hűtőráccsal a V8-dízelmotor különösen kimagasló teljesítőképességét juttatja kifejezésre az autó külső megjelenésében is, a Vision GL 420 BLUETEC-nek már álltában is dinamikus előre törekvő hatást kölcsönözve. Ezt az önbizalmat sugárzó optikát fokozzák tovább a szélesre kidomborodó sárvédők, a reprezentatív, 21-coll méretű kerekek és az ún. „Floorboards“ oldalküszöbök.

A BLUETEC-modellpaletta következetes kibővítése 

Az aktuális „Global Outlook For Diesel“ J.D.-Power-tanulmány 2015-ig a forgalomba helyezésre kerülő dízel-járművek arányának 15 százalékot meghaladó mértékű növekedését prognosztizálja az észak-amerikai kontinensen. Ezt a várható tendenciát szem előtt tartva kívánja a Mercedes-Benz konzekvens módon fejleszteni BLUETEC-járműkínálatát. A cég a közelmúltban jelentette be, hogy már 2008-ban három újabb, a még szigorúbb  BIN 5 kvalifikációnak megfelelő BLUETEC-modellel óhajtja bővíteni az R-, ML- és GL-osztályú gépkocsik kínálatát az USA 50 tagállamában. A BLUETEC-járművek azonban nem csupán a világ legtisztább üzemű dízelmodelljei. Egyúttal üzemanyag-fogyasztásuk is kedvezőbb, 20 – 40  százalékkal alacsonyabb a hasonló Otto-motoros autókénál. Így például a járműpiacon már kapható E 320 BLUETEC 6,7 liter 100 kilométerenkénti fogyasztási értékével  kategóriájának messze legtakarékosabb képviselője az USA-ban.