A Segula Technologies nevű cég eddig is elektromos járművek fejlesztésével foglalkozott, legutóbbi munkájuk a Formulec EF-01-es monoposto versenyautó volt. Most egy utcai autó koncepcióját készítették el.

Klasszikus értelemben véve kisautó a Hagora névre keresztelt jármű, a karosszéria hossza 3,8, szélessége 1,8, magassága 1,2 méter. Nem csak a karosszéria, de a váz is műanyagból készült, a pontos anyagválasztást nem részletezték, csak azt, hogy 85 százalékban újrahasznosított anyagból áll majd a felépítmény.

Ha megépül majd a prototípus, akkor egy benzin-elektromos hibrid hajtást kap majd. A belső égésű motor egy kétütemű, közvetlen benzinbefecskendezéses Rotax BRP motor (hószánokban használják) 100 lóerős teljesítménnyel, az elektromotor teljesítménye nem ismert, de az igen, hogy 220 lóerő a rendszerteljesítmény – ami igen szép érték egy kisautónak. Mindezt egy CVT váltó segítségével juttatják a talajra.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!