Tavaly szeptemberben adta hírül a budapesti KAMManufaktur műhely, hogy elkészült a teljes körű Porsche 912 átépítésével, ezt követően az autót sokan tesztelték, a visszajelzések alapján pedig most elkészült a végleges specifikáció – a felfüggesztést, a benzinbefecskendezést, a motorvezérlőt és a fékeket finomhangolták, a váltó és a kormány áttételét módosították.

Az átépítés azzal indul, hogy fogják a 912-es karosszériát, majd azt felújítják és néhány ponton megerősítik. Alapesetben a levehető karosszériaelemeket cserélik karbonra, felár ellenében teljes karbon karosszéria is elérhető. A JPS műhely által épített 2,0 literes, 4 hengeres boxermotor teljesítménye 190 LE/228 Nm, a leszabályozási fordulat 7200/perc; a hűtőburkolat mellett a benzinbefecskendezés és a rozsdamentes acél kipufogórendszer is a KAMM munkája. A Porsche 901 5 fokozatú váltónál az 1-es fokozat bal alul található, ZF részlegesen önzáró differenciálművet építenek bele, a Porschétől származik a versenykuplung, a KAMM készíti a karbon váltókart és az egyedi rudazatot – opciósan versenypályára kitalált, rövid áttételezés is választható.

A TracTive műhelytől származik az elektronikusan vezérelt lengéscsillapítókkal rendelkező felfüggesztés, 5 fokozatban állíthatja a keménységet a sofőr, a programozást a KAMM készítette. A fékrendszert az AP Racingtől vásárolják hidraulikus kézifékkel együtt. Alapesetben központi kerékanyás, 3 részes felnjiket adnak (R15 J7), opciós a 917-stílusú 3 részes felni (R15 J7), az acélfelninek kinéző alufelni (R15 J6 vagy R16 J6), illetve a Fuchs felni (R15 J6), a vevő által kívánt utcai abroncsot vagy fél-slick Yokohama abroncsot adnak ezekhez.

A megrendelővel személyes konzultációt folytat a KAMM alapítója, Kázmér Miklós, hogy pontosan kiderítse, milyen autóra is vágyik, ebben a pontos hangolástól kezdve az egyedi belső kialakításon át a színválasztásig minden beletartozik, a kész 912c-t aztán alaposan letesztelik, hogy hibátlan járművet adjanak át tulajdonosának. Az indulóár 360 000 euró, ebben már benne van egy kiindulási alapot jelentő Porsche 912-es beszerzése is, aki a saját autóját akarja átépíteni, annak alaphangon 320 000 eurós kiadással kell számolnia; idén még 2 autót lehet lekötni a KAMManufakturnál.