Attól félve, hogy a 6 hengeres boxermotorral szerelt 911-es túlságosan drága lesz a piac számára, 1965-69 között az előd 356-os 4 hengeres boxermotorjával is kínálta a Porsche az új sportkocsiját – 912 néven. Ez ugyan gyengébb a nagytestvérnél, de mivel könnyebb a hátulja (a hátsó tengely mögül hiányzik a blokk harmada), sokkal jobb tömegeloszlással és így vezethetőséggel rendelkezik. Ezért döntött úgy a budapesti KAMM Manufaktur nevű műhely, hogy megépíti a 912-es modernizált változatát, amelynél már nem lehet panaszkodni a teljesítményhiányra.

Ehhez rögtön két irányból támadtak: csökkentették a tömeget és megnövelték a teljesítményt. A lecsupaszított karosszériáról a lehető legtöbb acél alkatrészt eltávolítottak, és azok helyére karbonból készített karosszériaelemeket építettek be – több helyen is kivillan a csupasz karbon a fényezés alól –, a karosszériavázat néhány ponton megerősítik. A KAMM saját karbon kagylóülését, karbon belső burkolatokat és elektromos légkondicionálót építenek be, üveg helyett lexan műanyagból készítik az ablakokat. Az eredmény mindössze 750 kg-os saját tömeg.

A svájci JPS Aircooled műhely készíti a 2,0 literes lökettérfogatú 4 hengeres boxermotort, amely „gyors utcai hangolást” kap, a teljesítménye 170 lóerő, a leszabályozási fordulat 7200/perc. A KAMM készíti a karbon hűtőburkolatot és a rozsdamentes acél kipufogórendszert. Előre a KAMM egyedi rugóstagjait építik be, elöl-hátul szereléssel állítható keménységű lengéscsillapítókat használnak. Az első fékeket a 911 (964)-esről veszik át, hátul Brembo tárcsákat használnak, a kézifék hidraulikus. Az 5 fokozatú váltónál az 1-es fokozat bal alul található, ZF részlegesen önzáró differenciálművet használnak. Központi kerékagyas felniket használnak Yokohama AD08RS abroncsokkal.

A KAMM Manufaktur 2023 elején tudja elkezdeni az ügyfélautók építését, természetesen teljesítik a megrendelő kéréseit színekre és anyagokra vonatkozóan, és felár ellenében rádiót is beépítenek – az alapár 325 000 euró, azaz 129 millió Ft, de ebben már a kiindulási alapot jelentő Porsche 912 karosszéria kijavítása is benne van.