Nehéz terepviszonyok között is haladni képes, alvási lehetőséget is biztosító expedíciós járművet készített a Nissan Egyesült Államokbeli képviseletének mérnökei úgy, hogy a gyári kiegészítők és a tuningcégek kínálatából válogatták össze a megfelelőnek ítélt kiegészítőket, majd mindezt egy nagy méretű Titan pickupra építették rá.

A felfüggesztést 7,5 centis emeléssel és a nagy terhelést kompenzáló kiegészítő légrugókkal módosították, a 17 colos felnikre Nitto terepgumikat szereltek. A platón utaznak a sár leküzdésére szolgáló kerekek, az oldalfalak a laza talajon használatos trepnik, az egész fölé a Rhino Rack cég kinyitható sátrát szerelték. Vannak kiegészítő fényszórók, csörlő, extra benzintartályok és víztartály, és nagy méretű egészségügyi felszerelés is van a fedélzeten.

A Titan XD gyári, 5,0 literes V8-as Cummins dízelmotorját nem módosították, épp csak a tetőre kivezetett szívósorral és új rozsdamentes kipufogórendszerrel módosították a technikát, tehát 310 LE/751 Nm hajtja a Nissan PRO-4X Basecamp nevű alkotását, amellyel Észak-Amerikai rendezvényeken jelenik majd meg a gyártó.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!