Honda Autonomous Work Vehicle, azaz Honda önjáró munkajármű névre hallgat a japánok legújabb alkotása, amely egy ATV alapján megvalósított eszköz. A felhasználási lehetőségek sora szinte végtelen, de a japán cég fejlesztői néhány konkrét példát is felhoztak annak érdekében, hogy bizonyítsák a konstrukció sokoldalúságát.

A mezőgazdaságban például betakarításnál szállítójárműként lehet igénybe venni a HAWV-ot, de a megfelelő feltéttel akár permetezésre is lehet használni – ebben az esetben elkerülhető, hogy a potenciálisan veszélyes kemikáliáknak közvetlenül ki legyen téve az ember. Az is csak némi fejlesztés kérdése, hogy a gyümölcsöket leszedni képes robotkarral szereljék fel a járművet.

Szintén a mezőgazdasági területen a birkák munkáját is tudja segíteni, hiszen például naperőmű-telepeken tud segítséget nyújtani a fűnyírásban.

Az erdőtüzek oltásán dolgozó tűzoltóknak a felszerelés szállításával tud segíteni a robot, persze nem feltétlenül árkon-bokron át, hanem az ATV által leküzdhető akadályokon és utakon keresztül.

A CES 2019 kiállításon hivatalosan is bemutatkozó Honda Autonomous Work Vehicle ezenfelül bányákban is kiválthatja a csilléket, beleértve a sínrendszer kiépítését.