Amikor a Range Rover gyár bejelentette az 500 példányban készülő, alaphangon 240 000 fontba kerülő SV Coupéját, az összes példányt pillanatokon belül elkapkodták, ezért volt meglepetés, amikor pár hónappal később, 2019 elején költségcsökkentésre hivatkozva lefújták a projektet. Most Adventum Coupé néven jelenik meg az autó, a holland Nils van Roij tervezte az átalakítást és a Bas van Roomen karosszériaépítő végzi a megvalósítást.

Ahogy a gyár is tervezte, a Range Rover Coupé megtartja az A oszlop előtti karosszériaelemeket és a csomagtérfedelet, minden más új, a B oszlopok hátrébb helyezése miatt megerősítik az alumíniumvázat. Az első 100 Adventum Coupé alapáron (adók nélkül 270 000 euró) fehér karosszériát és vörös belsőt kap, persze a megfelelő felár ellenében el lehet térni ettől az összeállítástól. A második sorba egyébként két darab, elektromosan állítható fotel kerül a gyári üléspad helyére.

Az Adventum Coupé az 5,0 literes kompresszoros V8-as motorral szerelt, és a megrendeléstől (50 000 euró befizetése) számítva minimum hat hónapig tart a megépítése. A tényleges vételár minden esetben az egyedi kialakítástól függ, ahol olyan hagyományos brit anyagokat ajánlanak az ügyfelek figyelmébe, mint a tweed kárpit, vagy a gyapjú szőnyeg.