Az egyszerű karosszériatuningtól kezdve motor teljesítménynövelésén át mindenre kiterjed a brit Overfinch tuningcég kínálata, ha Range Rover átalakításról van szó. Most épp két, viszonylag visszafogott külső megjelenésű átalakítást mutattak be, amelynél viszont semmin nem spóroltak a belső térben – ennek eredményeként 249 990 fontra taksálják őket, ami több mint 86 millió Ft. Drágább még a Bentley Bentaygánál is!
overfinch2
A létező legdrágább Range Rovert, a nyújtott karosszériás Autobiography-t vették alapul a páros megépítéséhez, kívül épp csak a legszükségesebb átalakítást hajtották végre: pár karbon kiegészítő, új első-hátsó lökhárító és 22 colos Toora felnik. Az utastérbe bőven jutott az egyszerű Overfinch kiegészítőkből, úgymint küszöbborítások, egyedi műszeregység-grafika, vagy épp új váltó-forgókapcsoló. Az igazi különlegességet azonban az intarziás fabetétek jelentik.
overfinch3
Két autót építettek, a kék színű témája London, a feketéé Manhattan. Közös mindkettőben a mintegy 250 munkaóra alatt elkészített intarziás betét, amelynél mintegy 5500 kis darabból állították össze a látképeket. Kagylóhéjakból, rozsdamentes acélból és ötféle fából vágták ki kézzel a kis darabokat, amelyeket aztán amerikai diófa-alapon állítottak össze. A végeredményt aztán kézi munkával, homokkal lecsiszolták, majd lelakkozták.
overfinch4
Az Overfinch egyedinek szánja ezeket az autókat, tehát akkor se fog újabbakat készíteni, ha valaki hajlandó lenne megfizetni azt, de az elől nem zárkóznak el, hogy más nagyváros látképét valósítsák meg a kedves megrendelő kérésére. Akik aztán akár az 510 lóerős, 5,0 literes kompresszoros motor teljesítménynövelését is megrendelhetik.

overfinch5

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!