A turné szemléltető eszközei nem csak információt, hanem szórakozást is nyújtanak, sőt, a látogatók értékes nyereményekért cserébe még fizikai állóképességüket is próbára tehetik.

Aki az alábbi helyszínek egyikén ellátogat a WWF klímasátrához, sok más érdekesség mellett megtudhatja, hogyan lehet otthona energiatakarékos, tesztelhet hibridautót, megismerheti egy napkollektoros fűtési rendszer működését, információkat szerezhet az éghajlatváltozás hatásairól. A játékos kedvűek megnyerhetnek egy hétvégére egy Toyota Prius hibridautót vagy Lafuma ajándékokat.

Az Északi-sark az éghajlatváltozás miatt az egyik leginkább érintett terület, itt tapasztalható a legerősebb felmelegedés. A jegesmedvék jövője emiatt veszélybe került, hiszen talpuk alatt olvad az otthonuk. A jég vastagsága az elmúlt 30 évben 40%-kal lett vékonyabb, és 2 millió km2–rel kevesebb az állandóan jéggel borított terület. A természetvédelmi szervezet ezért is választotta a klímaturné emblémaállatául a jegesmedvét.

A WWF az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését és a megújuló energiaforrások elterjedését szorgalmazza az éghajlatváltozás lassítása érdekében. A WWF figyelmeztet, az elkövetkező 5-10 év kulcsfontosságú lesz századunk második felének és a 22. század éghajlatának alakulásában.

„Az energiatakarékos termékek ma már nem számítanak luxusnak. Házunk szigetelése, egy korszerű fűtési rendszer vagy energiatakarékos hűtőszekrény nem csak a környezetet, hanem a pénztárcánkat is kímélik” – nyilatkozta Csáki Roland, a WWF Magyarország igazgatóhelyettese.

Mikor és hol találkozhat velünk?

2007. szeptember 7., péntek  – Miskolc, Városház tér
2007. szeptember 8., szombat  – Debrecen, Kossuth tér
2007. szeptember 9., vasárnap  – Nyíregyháza, Nyíregyházi Állatpark főbejárata

2007. szeptember 14., péntek  – Kecskemét, Erdei Ferenc Műv. Központ előtt
2007. szeptember 15., szombat – Szolnok, Cora parkoló
2007. szeptember 16., vasárnap – Szeged, Széchenyi tér

2007. szeptember 29., szombat – Budapest, Margit-sziget, Gondolkodj Egészségesen! családi nap
2007. szeptember 30., vasárnap – Budapest, Hősök tere, Plus Maraton futóverseny