Egykor a Ferrarinál töltött be vezetői pozíciót Danny Bahar, majd a Lotus elcsábította. A briteknél megfogalmazott és a tanulmányok képében bemutatott grandiózus víziói miatt azonban rövid úton kirúgták, és hamarosan egy saját tuningcég élén tér vissza az autós világba. Az Ares Design nevű cég székhelye az olaszországi Maranellóban lesz, a műhely pedig valahol Modena közelében. Első körben luxusautók tuningolásával szeretne befutni, közép távon pedig saját autó készítését tervezik.

Számítógép segítségével már láthatjuk, miféle átalakításokat tervez az Ares Design, és őszintén szólva tizenkettő-egy-tucat szintű spoilerkészleteket látunk Aston Martin/Bentley/Range Rover karosszérián, egyedüli közös vonásként az öt duplaküllős felni említhető. Ami még feltűnik, hogy pár fényképen kombi, akarom mondani shooting brake befejezést álmodtak az autóknak – ilyet is láttunk már.

Danny Bahar egyébként magával viszi az Ares Design cégbe a Mercedes AMG-től a Lotushoz elcsábított, onnan pedig vele együtt kirúgott Wolf Zimmermann-t, aki a műszaki vezetője lesz az újonnan induló vállalkozásnak. A közeljövőben Lamborghini Huracán, Rolls-Royce Ghost és Wraith átépítéseket (vagy pontosabban azok számítógépen megvalósított ábrázolásait) szeretnék megmutatni a nagyközönségnek, még mielőtt megindul a termékek forgalmazása. Utóbbiról annyit tudni, hogy Kínában, Oroszországban és a Közel-Keleten fogják forgalmazni a tuningkészleteket, illetve onnan várják a megrendeléseket az átépítésekre, de megfelelő érdeklődés esetén már 2015-ben piacra lépnek az Egyesült Államokban.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!