A miskolci pilóta és navigátora az előttünk álló hétvégén egy újabb aszfaltos versenyen bizonyíthat. A temesvári viadal valóban újdonságot jelent a kettősnek, hiszen ezen a környéken pályafutásuk során még egyszer sem álltak rajthoz. Az erőviszonyok szempontjából a szezonnyitó után nem tisztult a kép, hiszen Brassóban óriási orosz-rulettet kellett játszani. A hóesés, az eső, a száraz és a nedves aszfalt váltakozott a gyorsasági szakaszon, ami többeket megtréfált.

Néhány olyan pilóta valóban idő előtt kiesett, akik beleszólhattak volna a dobogós helyezések sorsába – tekintett vissza Spici (pilóta). – Éppen ezért nem biztos, hogy a kellő erőviszonyokat tükrözte a brassói célba érkezés sorrendje. Nekünk nagyon meg kellett dolgoznunk az ezüstéremért, és bízom benne, hogy tovább tudjuk folytatni az eredményes szereplésünket. Temesvárról és a környező pályákról egyáltalán nincsenek emlékeink, most fogunk debütálni ezen a vidéken. Úgy is fogalmazhatunk, hogy utazunk az ismeretlenbe, de a szerdai pályabejárás után már valamelyest okosabbak leszünk. A romániai hagyományokat folytatva a hétvégi Timis Rally is két napra összpontosul. Pénteken egy belvárosi Superspecial indítja a száguldást, a gyorsasági szakaszok többségét pedig szombaton rendezik meg. Egészen pontosan tizenkettőt, tehát ismét komoly erőpróba vár a mezőnyre.

Az elmúlt hetekben igyekeztünk a lehető legjobban felkészülni az előttünk álló feladatokra – tette hozzá Tom (navigátor). A pénteket Temesváron töltjük majd, ezután pedig átköltözünk Lugojba. A környező hegyekben bonyolítják le a gyorsasági szakaszokat, amit már nagyon várunk. Romániára jellemző vidéken, szerpentinen, kanyarból karanyba megyünk majd, legalábbis az internetről megszerzett belső felvételek alapján. Bízunk benne, hogy ismét harcban lehetünk a dobogós helyezésekért, de tudjuk azt is, hogy a többi riválisunk is nagyon készül. A Brassóban kiesett Szabó Gergővel és a franciák kiválóságával, Francios Delecour-ral is folyamatosan számolni kell. S2000-es és több EVO X-es is szerepel az élmezőnyben, úgyhogy újabb kemény küzdelem vár ránk.

Temesvár környékén a leghosszabb gyorsasági 14.1 km lesz, a mért szakaszok 108.3 kilométert tesznek ki. Pénteken délután négy órakor kezdődik a belvárosi pörgés, másnap pedig reggel nyolc órától folyamatosan használatban lesznek a kijelölt pályák. A hivatalos időterv szerint szombat este fél hétkor fejeződik be a Román Bajnokság második futama.

Felvezető a NEO-n

Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás ismételten a NEO FM vendégei voltak. A temesvári versennyel kapcsolatban rögzített 40 perces műsort április 26-án, csütörtök este fél kilenctől hallhatják az érdeklődők az országos kereskedelmi csatornán. Addigra a páros már a verseny helyszínén fog tartózkodni, hiszen a pályabejáráson és a hivatalos teszten igyekeznek a lehető legjobban megismerni Temesvárt és környékét.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!