A Toyota a maga részéről két bőrt húz le a GT 86-osról, hiszen egyfelől Toyotaként, másfelől Subaruként is forgalmazza ugyanazt az autót. De ez még nem elég a DAMD nevű csapatnak, akik a Lexusnak építették át a kupét.

Ráadásul ne is végeztek rossz munkát, igaz, nagy segítség volt számukra az LFA sportkocsi megjelenése. Ezt idézték meg az új első-hátsó lökhárítóval, no meg a hátul-közepén elhelyezett három darab kipufogóval.

Természetesen az LFT-86 névre keresztelt alkotáson mindenfelé Lexus jelvényeket látunk, a tuning felnik megjelenése is emlékeztet az LFA Nürburgring Edition-re, tehát kijelenthetjük: jól sikerült az átépítés. Kérdés, a Toyota rászánja-e magát ennek az átalakításnak a tényleges megvalósítására?

A Nihon Automobile College tagjai ennél merészebb átalakítás hajtottak végre, az Audi R8-as szuperautóhoz közelítették a GT 86-os megjelenését. Ami az Audi TT-nél viszonylag egyszerűen kivitelezhető, egy kicsit komolyabb munkát igényelt a teljesen eltérő arányokkal megáldott japán kupé esetén, de becsületükre legyen mondva, következetesen végigvitték a dolgot.

Az átszabott légbeömlő-nyílásokkal ellátott orr meglepően hasonlít a Porsche Cayenne orrára is, de az oldalfalon elhelyezett betét és a hátfalon kialakított fekete mező egyértelművé teszi a dolgot, mármint hogy az R8-as volt a példakép.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért