Nem szeretnénk túlozni, de minden bizonnyal az F40-es Ferrari minden idők egyik legszebb autója. A Ferrari legendás gépe sok autóőrült szobájának falán megtalálható volt a 90-es években, és talán azóta is. Most azonban egy tervező úgy érezte, lenne még egy apróság, amivel szebbé lehetne tenni a szuperautót!

A legendás, F40-es Ferrarit 1987 és 1992 közt gyártotta a maranellói cég, és összesen 1311 darab készült a 2.9 literes, twin-turbós, V8-as motorral szerelt 470 lóerős csodából.

Az esetek 90 százalékában az F40-es a tűzpiros színt kapta, ami persze tökéletesen passzolt is hozzá, ám láttunk már belőle sárgát, zöldet és kéket is, igaz, egyik sem volt az igazi az eredetihez képest.

De milyen lenne feketén? Egy tervező, nevezetesen Yasid Oozeear most ezen gondolkozott el, sőt, egy picit tovább is vitte a témát, és megalkotta – igaz, egyelőre csak számítógépen – a tetőtől talpig karbonból álló Ferrari F40-et.

A Ferrari F40 egy kicsit máshogy (Fotó: instagram.com/yasiddesign)

A lóerők szerelmeseit finoman szólva megosztotta a terv: egyesek szerint zseniálisan néz ki a karbontól a Ferrari, mások szerint hagyni kell eredeti fényében csillogni az F40-est, és remélhetőleg sosem készül el ez a verzió.

A Ferrari F40 egy kicsit máshogy (Fotó: instagram.com/yasiddesign)

Hogy melyik csoportnak van igaza? A döntést olvasóinkra bízzuk.