Amikor átkelünk az úttesten, akkor mindig nézzünk körül alaposan – nem véletlenül tanít erre mindenkit az anyukája, apukája, pedagógusa, iskolarendőre, és mindenki, mindenki más is. Manapság különösen fontos, hogy koncentráljunk erre, hiszen szinte 0/24-ben olyan dolgokkal vesszük körül magunkat, melyek folyamatos ingerekkel bombáznak, és persze a legelterjedtebb ilyen eszköz, ami tényleg mindenkinek van, az a mobiltelefon. Azzal remekül lehet zenét hallgatni, ami sikeresen elnyomja a fékcsikorgást, és ha mellé menet közben csetelünk vagy olvasunk is rajta, akkor egyszerre leszünk süketek és vakok a közúti veszélyekre.

Azért durva mindebbe belegondolni, mert az alábbi videón a férfi – aki egyébként szabálytalanul, nem a zebrán kelt át – semmi ilyen extra nehezítő játékba nem vágott bele, csak a mobilja kijelzőjét nézte, miközben átvágott a pirosnál várakozó kocsik között az úttesten, viszont ez is elég volt ahhoz, hogy majdnem egy beérkező busz alá sétáljon.

A busz elütötte a férfit: hatalmasat repült, de szerencsére nem lett komoly baja, azonnal felpattant, leporolta a kabátját, és kis mérlegelés után ment is tovább. Óriási szerencse, hogy ennyivel megúszta. De legyen ez egy újabb lecke: tényleg ne bámuljuk a telefonunk kijelzőjét gyaloglás, pláne ne úttesten való átkelés közben.