Jövőre kezdik forgalmazni az akkumulátoros-elektromos Audi A6 e-tron generációt, a tavaly áprilisban megmutatott A6 e-tron tanulmány a szedánt előlegezte meg nekünk – az aktuális sajtóanyagban A6 Sportback e-tron-ként hivatkoznak rá –, most pedig a kombit ismerhetjük meg az A6 Avant e-tron tanulmány által. Nem változtak a méretek, tehát 4,96 méter hosszú, 1,96 méter széles és 1,44 méter magas a karosszéria, de eltérő a befejezés, amely az aktuális RS6-ost idéző lökhárító-betétben is tetten érhető.

Elöl-hátul a mátrix-LED technológia jóvoltából sikerült keskeny, mégis hatékony lámpákat alkotni, a külső tükrökbe olyan projektorok kerülnek, amelyek a használó nyelvén jelenítik meg az üdvözlő feliratot, és például a hátulról érkező kerékpárosokat/motorosokat/rollereseket is figyelmeztetik arra a talajra vetített figyelmeztetéssel, hogy ajtónyitás várható. A sokoldalú lámpáknak köszönhetően egyszerű programozással megoldható a helyi előírásokhoz való alkalmazkodás, tehát nincs külön lámpa bal- és jobbkormányos piacokra, és az okoslámpa-funkció is deaktiválható, ha azt nem engedik a törvények.

A műszaki alapot a Premium Platform Electric építőkészlet jelenti, amelyet az Audi mérnökeinek irányításával és a Porsche mérnökeinek támogatásával fejlesztenek a konszernen belül. Nem számszerűsítik, de nagyon lapos akkumulátorról van szó a sajtóanyagban, a 100 kWh kapacitású telep 800 voltos nagyfeszültségű rendszert használ és akár 270 kW-os teljesítményű villámtöltés fogadására képes – ha sikerül ilyen töltőt találni, akkor 10 perc alatt 300 km-nyi energiát tud felvenni. A villámtöltő-csatlakozó a bal hátsó sárvédőn található, a jobb hátsó sárvédőn lehet az egyéb töltőberendezések kábelét csatlakoztatni.

Az Audi A6 Avant e-tron kapcsán pár részletet már elárultak a szériamodell választékáról is, eszerint az alapmodell csak hátsó hajtómotort kap, de úgy számolnak, hogy a vásárlók többsége megveszi majd a kétmotoros quattro összkerékhajtást – 476 LE/800 Nm rendszerteljesítményű hajtás került a tanulmányba –, szintén feláras lesz a légrugózás. Az A6 után az Audi kisebb és nagyobb modelleket is bemutat majd a PPE alapon.