Jelenleg a világ több pontján is vannak olyan egyautós bajnokságok, ahol Mazda MX-5-ösök versenyeznek. Az új generáció érkezésével egyszerre mutatkozik be a versenyautó-változat, amellyel egyesítik ezeket a jelenleg még egymástól független versenysorozatokat.

A Global MX-5 Cup versenysorozat 2016-ban rajtol, Észak-Amerikában, Európában és Ázsiában is lesznek majd versenyek, az évadzáró összecsapásra pedig a Mazda Raceway Laguna Seca pályán kerül majd sor. A sorozat győztese a különféle anyagi- és tárgyjutalmak mellett lehetőséget kap majd a Mazda Skyactiv prototípus-versenyautó egész napos tesztelésére is.

Ahogy a sorozatgyártású Mazda MX-5-ösről se tudjuk még pontosan, milyen motorok kerülnek bele (140 lóerős 1,5 alapmotorról és 190+ lóerős 2,0 literes Skyactiv négyhengeresről pletykálnak), a versenyautó technikai részletei sem ismertek azon túl, hogy a nagyobb erőforrás hajtja majd. A japánok csak később árulják majd el, mely országokban és versenypályákon rendeznek majd fordulókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!