Igazi modelloffenzívára számíthatunk a Suzuki részéről, a japánok igyekeznek a világ nagy piacaira szabni újdonságaikat. Ennek megfelelően a lépcsős hátú kompakt mifelénk ötajtósként kerül majd a szalonokba, és feltámasztják majd a Swift kabriót is.

Utóbbiban azért látnak fantáziát a japánok, mert jelenleg épp nincs versenyző a piacnak eme szegmensében. A Peugeot 207-esből már csak a készleten lévő példányok maradtak, a többi gyártó már évekkel ezelőtt feladta a harcot a nyitható tetős kisautók kategóriájában. Az egyszerűség kedvéért no meg a nagyobb méretű csomagtér érdekében a lépcsős hátú modellből készül a nyitott Swift, a vászontető mellett is az szólt, hogy lenyitást követően az kevesebb teret vesz el a raktérből. Mivel a kabrió karakteréhez nem illik a kőkemény futómű, várhatóan csak az 1,2 literes benzinmotorral lehet majd megvásárolni a vászontetős Swiftet.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!