Még le se csitultak az ADAC Sárga Angyal szavazás meghamisításával kapcsolatos botrány hullámai, és máris egy újabb közönségszavazás kérdőjeleződött meg. Az Autoflotte nevű újság „Flotten-Award” díjaival csaltak.

Eredetileg március 14-én tartották volna a díjkiosztót ünnepélyes keretek között, de ezt a rendezvényt lemondták, majd március 18-án közös megegyezéssel távozott – értsd kirúgták – az újság főszerkesztőjét, aki 2003 óta töltötte be ezt a posztot. A kiadó, a Springer Automotive Media nevű cég – a Springer Science+Business Media S.A. leányvállalata -  meg igyekszik elhallgatni a botrányt, a weboldaláról eltávolított minden, a szavazással kapcsolatos anyagot, és csak azt követően tettek ki egy állásfoglalást a weboldalra, hogy szélesebb körben is kitudódott a dolog.

A kiadó vezetője, Ralph M. Meunzel szerint tippeket kapott, hogy valami nem stimmel a 2014-es Autoflotte-Award szavazással, és mivel az azonnal elrendelt belső vizsgálat nem tudta megcáfolni az értesüléseket, lefújta a díjkiosztót. Azt még véletlenül se említik meg, hogy csalás történt volna – jól értesült források szerint egyszerűen a kiadványban legtöbbet hirdető gyártó győzött az egyes kategóriákban -, az idei szavazással kapcsolatos számokat nem adják közre, a korábbi évek adatai már nincsenek meg, úgyhogy semmit nem lehet ellenőrizni. A jövőben pártatlan, harmadik külső fél bevonásával tartják majd meg a szavazatok összesítését – úgy tűnik, ez a kiadó az ADAC-val ellentétben nem akar lemondani a kétes hírnevet szerző választásáról.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!