A 2012-es szezontól kezdve a Hankook Tire az FG csoport által szervezett Superstars és GT Sprint nemzetközi túraautó bajnokságok kizárólagos gumiabroncs beszállítója. Az ennek alapját képező hosszú távú partnerkapcsolat keretében Ventus gumiabroncsokkal szerelik majd Olaszországban a versenyautókat. Az olasz partner versenysorozat által meglátogatott versenypályák között szerepelnek olyan klasszikus pályák, mint Monza és Spa. A nemzetközi fénypontot a szezon utolsó versenye jelenti az indonéziai Sentulban.

A kizárólagos partnerkapcsolat a két olasz eredetű nemzetközi versenysorozattal további bizonyítéka a Hankook autóversenyzés iránit lelkes elkötelezettségének. A Hankook bebizonyította, hogy rendelkezik a műszaki képességekkel ahhoz, hogy egy versenysorozat összes résztvevőjét ellássa ugyanolyan kiváló minőségű, nagy teljesítményű gumiabroncsokkal, mint amilyeneket 2011-ben a rendkívül sikeres első DTM szezonja során szállított az Audi és a Mercedes kizárólagos gumiabroncs beszállító partnereként.
“Az autóversenyzés iránti elkötelezettségünk kiterjesztése Olaszország felé logikus lépés a részünkről, miután sikerrel zártuk tavalyi első évünket a DTM-ben. Olaszország olyan hely, ahol az autóversenyzés állandóan ott van a levegőben, amihez tökéletesen illik “Driving emoption” mottónk – állítja Hee-Se Ahn, a Hankook Tire Europe marketing alelnöke. “Nagyon örülünk annak, hogy az FG csoport partnerei és nemzetközileg sikeres két versenysorozat, a Superstars International a GT Sprint International kizárólagos beszállítói lehetünk 2012-től.

2012-ben az olasz FG Csoport által szervezett túraautó bajnokság sorozatok, a Superstars és a GT Sprint az idén nyolcadszor, illetve másodszor kerülnek megrendezésre. A Superstars International sorozatban Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Jaguar, Lexus Maserati, Mercedes és Porsche gyártmányú autók indulnak a futamokon. A GTSprint International sorozat szintén csúcsminőségű autóversenyzést ígér gyors autóival, melyeket a Ferrari, a Maserati, a Lamborghini és a Corvette gyárt. Július elsején Magyarországon, a Hungaroringen vendégszerepel majd a két bajnokság.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!