A Pokémon GO-őrület nagyjából három éve söpört végig a világon, akkoriban szinte mindenki a telefonját bámulva vadászta az utcán, a virtuális valóságban feltűnő Pokémonokat. Az óriási érdeklődés lecsengett azóta, de a játékot még ma is sokan szeretik, és egyesek szó szerint mindent bevetnek, hogy ők legyenek a legjobb Pokémon-vadászok…

Washington államban, az Egyesült Államokban járunk most, ahol a rendőrség beszámolója szerint az egyik este félreállítottak egy autóst, mert az gyanúsan lassan, az út szélén haladt.

És ekkor jött a meglepetés, amire még a rendőrök sem számítottak: a férfi ugyanis azért vezetett olyan furcsán, mert az autózás közben egyszerre nyolc (!) telefonon játszott egyszerre a Pokémon GO-val.

Sőt, még egy különleges tartót is gyártott a telefonjainak, hogy azok mindig szem előtt legyenek, és könnyen hozzáférjen mindhez, ha felbukkan a „zsákmány”.

A legelszántabb Pokémon-vadász (Fotó: thesmokinggun.com)

A rendőrök végül úgy állapították meg, nem történt igazi szabálysértés, mivel a férfi mindig félreállt, mikor el akart kapni egy Pokémont, és vezetés közben sosem használta a telefonját, ezért egyelőre csak figyelmeztették, és megkérték, rakja el a telefonokat, és legközelebb inkább sétáljon…