Fotó: Huszár Márk

Az idei program menete is hasonló volt, mint az elmúlt éveké, csak a csoportos túra helyszínei változtak. A csapat egri érkezése után szombaton reggel autós túrára indult Miskolctapolcára, útközben több állomáson is megcsodálhatták a helyiek a járműveket. Vasárnap reggel látványos autós felvonulást rendeztek Egerben, ezt követően pedig kiállították a megkímélt gépjárműcsodákat a belvárosban.

A szervezők immár régi hagyományt ápolnak: az első, még 2004-ben megrendezett találkozóra 25–30 autó érkezett. Az esemény már a következő évben háromnapossá vált, s a több mint tíz év alatt sok környékbeli településen látták vendégül a régi Škodákat. A régi autók hívei több ízben tettek túrát a határon túli városokba is, többek közt fogadták őket Rimaszombaton, illetve Füleken is.

A rendezvény az Egri Škoda Coupe Baráti Kör kezdeményezéséből indult, s kiderült, a farmotoros „régiségeknek” ma is népes a rajongótábora. A vendégek rendszerint az ország minden tájáról érkeznek, sőt Szlovákiából, Csehországból, Ausztriából, Romániából is jönnek a találkozóra a több évtizedes autójukat lelkesen ápoló, s arra büszke škodások. A gondos kezeknek köszönhetően a koros járművek is csillogtak-villogtak.