Augusztus 8-án, este negyed hét körül robbant fel egy benzinkút Mahacskalában, minden bizonnyal műszaki hiba miatt. A szemközti házból készített videofelvételen nem látszik, de a fal mögött az a tartálykocsi parkol, amiből épp az autógáz-tartályt töltötték újra.

Annyi látszik a videón, hogy a kútoszlopnál és a kamionnál is egyaránt ömlik kifelé az autógáz, ami végül begyullad. A rövid fellángolást annál hevesebb robbanás követi, majd szép nagy fekete füstoszloppal égni kezd a benzinkút és a mögöttes üzletsor. Három súlyos sérültje van a robbanásnak – a testfelületének 90, 50 illetve 30 százaléka égett meg -, további négy embert a szétrepülő repeszektől szenvedett könnyebb sérülést. A helyzet sokkal rosszabb is lehetett volna, ha kevésbé erélyes a benzinkút alkalmazottja, aki először sikertelenül (a 40. másodperc körül jön vissza jobbról, miközben az autók haladnak), majd sikerrel állítja le az autókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!