Fotó: Lénárt Márton

Végig kiélezett küzdelmet hozott a Q8 Oils Eger-rali, az Országos Rali Bajnokság második futama. A verseny végén az abszolút sorrend első három helyezettjét mindössze 13,8 másodperc választotta el egymástól.

A győzelmet a Vincze Ferenc-Bacigál Igor kettős szerezte meg, akik harmadszor nyerték meg az Eger környéki utakon megrendezett versenyt. A győztesek és a második helyen végző Velenczei Ádám-Szőke Tamás páros között egyetlen egy alkalommal sem emelkedett a különbség hét másodperc felé.

A másfél napba besűrített rendezvényen közel 180 autó startolt, de a csúszós, sok helyen felhordásos pálya sok versenyzőt megtréfált. Ennek áldozatául esett a rali egyik favoritja, a Turán Frigyes-Bagaméri László páros, akik a második gyorsasági szakaszon felborultak, és ezzel három és fél percet veszítettek.

A verseny első gyorsasági szakaszán Vincze Ferenc 6,7 másodperces előnyt szerzett Velenczei Ádámmal szemben, majd a további tíz szakaszon végig ment az adok-kapok a két fiatal versenyző között. Az utolsó kör előtt mindössze 2,5 másodperc választotta el őket egymástól, de a kritikus pillanatban Vincze bizonyult a határozottabbnak és az utolsó három záró gyorsasági szakaszt behúzva 6,8 másodperces előnnyel megnyerte a versenyt.

A tavalyi győzelmét megismétlő Vincze hétszer, Velenczei háromszor, a harmadik helyen végző Hadik András pedig egyszer bizonyult a leggyorsabbnak. Korán kiszállt a győzelemért folytatott harcból Turán Frigyes, aki egy felhordáson megcsúszott és felborult. A sérült autót be tudta hozni a szervizparkba, és mivel a Volkswagen csak kisebb sérüléseket szenvedett, a csapat fél óra alatt rendbe hozta. Turán a jelentős időveszteség miatt csak az abszolút 16. helyen zárt.

A verseny egyetlen külföldi pilótája, a 19 éves Petr Semerád az abszolút negyedik helyen ért célba, Albert von Thurn und Taxis herceg azonban az utolsó pillanatban visszavonta nevezését.

1. Vincze Ferenc – Bacigál Igor (Skoda Fabia R5) 1:02:37,4
2. Velenczei Ádám – Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) +6,8 mp
3. Hadik András – Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5) +13,8 mp