A nagy-britanniai Milton Keynes-ben található Red Bull Racing főhadiszállásának kirablásában legalább hat ember vett részt. Egy ezüst színű szabadidő-autóval behajtottak a csupaüveg fogadócsarnokba a tettesek, majd az ott található, a csapat eddigi sikereivel szerzett 64 trófeát bemutató falat teljesen lecsupaszították, majd amilyen gyorsan érkeztek, távoztak is. A betöréshez használt szabadidő-autó mellett egy sötét színű Mercedes kombi is ott volt a helyszínen.

Mire a betörés idején az épület más részén tartózkodó biztonsági őr odaért a fogadócsarnokba, már távoztak is a bűnözők. Természetesen a csapat vezetői, Christian Horner és Helmut Marko szörnyülködésüket fejezték ki az esettel kapcsolatban, hogy micsoda veszteség érte a csapatot, hiszen a trófeákat, és a megszerzéshez szükséges erőfeszítést nem lehet pótolni, és hogy az egyediségük miatt eladhatatlan díjakat beolvasztják majd és ezüstként értékesítik. Ehhez képest az előtérben kiállított trófeák műanyagból készült másolatok, úgyhogy egészen biztosan nem fogják beolvasztani őket ezüstnek. Vajon erről miért nem tudnak a csapat vezetői?

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!