Monzában rendezték meg a múlt hétvégén a Seat Leon Eurocup utolsó előtti versenyhétvégéjét, ahol rögtön két futamon is összecsaptak a pilóták. Ficza Ferenc egy harmadik és negyedik helyezéssel gondoskodott arról, hogy bajnoki esélyesként menjen majd az évadzáró futamra, Wéber Gábor nagyot autózott a második futamon, ahol 21 helyet javítva rajtpozícióján végül negyedik lett – az utolsó kanyarban csúszott csak le a dobogóról.

A szombati futamon negyedikként végző Ficza Ferenc úgy került a dobogóra, hogy a második helyen célba érő Briché 30 másodperces büntetést kapott, mivel egy vetélytársát lelökte a pályáról. A bajnokságban Pol Rossel vezet 52 pontjával, Ficza Ferenc 51 ponttal a második. Ez az állás egyébként még a november 1-jén ás 2-án megrendezésre kerülő barcelonai futam előtt változhat, ezen a héten várható a végleges döntés Ficza Ferenc és Stig Paulsen belgiumi karamboljának fellebbezése ügyében. Tóth Norbert egy 5. helyezést ért el Monzában.

Éjszakába nyúló autó-beállítások után bizakodva vágott neki a B3 Racing a szombati versenynapnak, amely az időmérő edzéssel kezdődött. A harmadik körben azonban Wéber Gábor  autójában egy kanyarból kijövet elment a hajtás – a féltengely adta fel a szolgálatot. Bús Edina 20. helyen végzett, ideje 2:04.259, Gábor végül a 25. rajtpozíciót szerezte meg. Szombaton Gábor végül a nyolcadik helyet szerezte meg, Edinának ki kellett állnia, miután többször is belementek.

A vasárnapi versenyen a Hell Racing Team pilótáinak meg kellett próbálnia most is a lehető legjobbat kihozni a futamból. Edina és Gábor ehhez méltóan bravúros versenyzést mutattak be. Gábor huszonegy helyet javítva a negyedik helyen, míg Edina a tizenhatodik helyen ért célba.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!