A tervek szerint nem bővítik a Mercedes 14 tagú kereskedői hálózatát, ám 2008-ig hétre kívánják növelni a Dodge, Chrysler és Jeep modelleket forgalmazó kereskedések számát.

A 22 szerződéses szakszervizzel dolgozó DC Hungária július elsejétől átvette a Mercedes-Benz, Smart, Chrysler és Jeep márkához tartozó új autók és alkatrészek importőri és nagykereskedői feladatait. Az utóbbi két márkát korábban az Emil Frey Import Kft. forgalmazta, ám a DaimlerChrysler konszern az elmúlt évben megvonta tőlük a képviseleti jogot. Az eddigi Mercedes-képviselet, az MB-Auto Magyarország Kft. pedig mint kiskereskedő folytatja a munkát.

A cég a 14 magyar értékesítési pont közül a két fővárosit, a székesfehérvárit és a szegedit szerezte meg az elmúlt években. A pécsi kereskedésben 79 százalékkal részes, míg a fennmaradó rész a Pécsi Tömegközlekedési Rt. tulajdonában van.

Az MB-Auto Magyarország Kft. tulajdonosa az osztrák piac meghatározó szereplője, a salzburgi székhelyű Pappas csoport. A Magyarországon és Ausztriában több mint kétezer alkalmazottal dolgozó csoport a Mercedes, Smart, Chrysler és Jeep ausztriai importőre, és 16 saját telephelye mellett 19 szerződéses kereskedővel dolgozik. A Pappas csoport és a DaimlerChrysler konszern 50-50 százalékban részesedik a DC Hungáriában, ám operatív szempontból a konszern leányvállalatának számít az új társaság – húzta alá Hans Georg Pechhacker, hozzáfűzve: ezáltal sikerült a korábbinál előnyösebb Chrysler-árakat elérni a magyar piac számára.