A cseh túraautó bajnokság múlt hétvégén, a mosti versenypályán tartott futamában az Audi A4 DTM-mel versenyző TomᚠKostka nemtetszését váltotta ki, hogy a Pagani Zonda GR-rel versenyző Antonin Herbeck megelőzte őt a verseny végén, ezért az utolsó kanyarban szándékosan nekiütközött.

A mindössze két példányban épült Pagani Zonda GR versenyautó – 1100 kg tömeg, 600 lóerős, szívó V12-es erőforrás – megsemmisült, miközben megkóstolta a boxutca falát, nem csak az első-hátsó segédváz, de a karbon utascella is károsodott. Javíthatatlan az autó, legfeljebb egy másikat lehet gyártani helyette. TomᚠKostka akcióját a versenybíróság egyszerű versenybalesetnek minősítette, azaz nem büntette meg. Sőt, első helyezést ért neki a szándékos ütközés, mivel a pályán lévő törmelékek miatt nem lehetett befejezni a versenyt, úgy döntöttek a bírák, hogy a két körrel korábbi állás alapján hirdetik ki a végeredményt, és akkor még TomᚠKostka és az Audi A4 DTM állt az első helyen. A Pagani Zonda GR versenyautó értéke a becslések szerint 1,4 millió dollár, az esetről készült belső kamerás felvétel megtekinthető ezen a weboldalon.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!