A Genfi Autószalonon jelentette be a Honda, hogy egy dedikált elektromos autó padlólemezt készít, Frankfurtban pedig már meg is mutatták, milyen lesz az első autó, amelyet már 2019-ben, Európában is megvásárolhatunk majd. Az Urban EV Concept nevű tanulmány retrós részletekkel, de összességében modern megjelenéssel kerül az utcákra.

Az 1967-ben bemutatott N360/N600-as miniket idézi a megjelenés, és hiába a veteránautókat idéző, hátrafelé feltáruló ajtó, ezekről várhatóan le kell majd mondani a sorozatgyártású változaton. Ráadásul a méretek is változtak, anno a kei-kategória 3 méteres hosszt írt elő, tehát ekkora volt az N360/N600-as is, ehhez képest az Urban EV 3,9 méterre nyújtózkodik. Az első és hátsó lámpákat magába foglaló panelen üzeneteket is meg lehet jeleníteni a többi közlekedő számára.

Magáról a technikáról egyelőre semmi konkrétumot nem árultak el, nagy energiasűrűségű lítium-ion akkumulátorról van szó, meg arról, hogy az elektromos hálózat része aktív energiatárolóként is a jármű – tehát elektromos kéziszerszámokat és egyéb készülékeket is képes táplálni az akkumulátor szükség esetén. Az utastér különlegessége, hogy több, kifejezetten nagy méretű képernyőt helyeztek el benne, ezekkel váltják ki a hagyományos kapcsolókat.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!