A legújabb Chevrolet Camaro visszahívás érdekessége, hogy félig-meddig önkéntes jellegű, hiszen az érintett példányok tulajdonosait ugyan levélben értesítik a problémáról, de csak akkor kell ellátogatniuk a márkaszervizbe, ha úgy érzik, hogy tényleg gondot jelent a hiba.

Arról van szó, hogy az idén július 9. és szeptember 6. között legyártott Camarók közül 18 941 darabnál elképzelhető, hogy nem megfelelő ragasztóval tették fel az utasoldali napellenzőre a figyelmeztető matricát, ami így leeshet. Márpedig ha ez megtörténik, nincs ami figyelmeztesse az utast arra, hogyan viselje a biztonsági övét, hogyan viselkedjen (ne tegye fel a lábát a műszerfalra…) és így balesetnél nem tud optimális védelmet nyújtani a légzsák. Ha tehát a kedves tulajdonos úgy látja, hogy a matrica kezd leválni (az értesítésben benne van a matrica ellenőrzésének technológiai leírása is), akkor legyen szíves ellátogatni a márkaszervizbe, ahol kicserélik az érintett napellenzőt egy olyan darabra, amelyről egészen biztosan nem fog leesni a matrica.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!