Fotó: Szabó Róbert

Tegnap Tápióbicskén motorozott Tim Gajser, a szlovénok ötszörös (MX2: 2015, MX1: 2016, 2019, 2020, 2022) motokrossz-világbajnoka! A 26 éves fenomén a hétvégi Finn Nagydíjra készülve keresett tréninglehetőséget, ennek gyors leszervezésére pedig Lécz Gergelyt, többszörös magyar bajnok ex-versenyzőt, szakoktatót kérte fel Gajser stábja. Gergely a finn pálya karakteréhez passzoló Tábióbicskét javasolta, a pálya lelkes tulajdonos-csapata pedig tökéletes helyszínt készített elő. Gajser edzésének kezdetére már benépesült a pálya, mi több, a Lécz Motorsport junior versenyzői is felsorakoztak a rajtgépnél.

Az egyszeres MX2-es (2015) és négyszeres MX1-es (2016, 2019, 2020, 2022) világelső rendkívül barátságosan fogadta az érdeklődőket, tucatjával osztotta az aláírásokat és pózolt a fotókon, többen pedig személyes relikviákat is beszereztek tőle! Edzésének persze komoly tétje is volt, hiszen az elmúlt hónapokat a szezonkezdet előtt elszenvedett sérülésének rehabilitációjával töltötte, tehát minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy mielőbb felzárkózhasson riválisaihoz. Tréningprogramjában versenykörös ritmus-szekciók és rajtpróbák játszották a főszerepet.

Tudta-e?
Tim Gajsernek semmilyen hagyományos motorkerékpár-kategóriás jogosítványa nincs, utcai forgalomban pedig még nem is motorozott.