Tucatnyi rendőr szállta meg szombaton este Kecskemét belvárosát. Éjjel a kiskörúton rengeteg csíkos autóval találkoztunk, a Koháry körúton lévő áruház parkolójába pedig folyamatosan terelték ki az autósokat az egyenruhások. A helyszínválasztás nem véletlen. Mint a baon.hu megírta: évek óta borzolják a kecskemétiek idegeit a kiskörúton versenyeket rendező autósok. A főként hétvégén esténként, éjszakánként megjelenő aszfaltbetyárok nem csupán száguldoznak, olykor driftelnek is a város útjain. Ezt elégelte meg olvasónk, aki a napokban levelet írt szerkesztőségünknek, mi pedig cikket közöltünk a jelenségről. Természetesen botorság lenne azt hinni, hogy a rendőrök az újságból értesültek arról, hogy mi zajlik éjszakánként a városban. Rendszeresen razziáznak is a belvárosban – szombaton éjjel is egy ilyen akciónak lehettünk tanúi.

A körúti száguldozók egyik kedvenc gyülekezőhelye az egykori Centrum előtti parkoló – innen „szorították ki” a rendőrök őket szombaton éjjel. A rendőrök szondát fújattak minden megállított autóssal: 324 emberből 7-ről bizonyosodott be, hogy ittasan ült a volán mögé. Az akcióban részt vettek a közlekedési hatóság munkatársai, akik tüzetesen átnézték a gyanús autókat figyelve, hogy a szemmel láthatóan átalakított kocsik papírjaiba fel van-e vezetve minden. Egy autó tulajdonosát rendkívüli műszaki vizsgára kötelezték, mert a helyszínen lehetetlen lett volna eldönteni, hogy az autó szabályosan van-e „megpakolva”.

Fotók: Zsámbóki Dóra, police.hu Fotók: Zsámbóki Dóra, police.hu

Ottjártunkkor, éjjel 11 óra körül elég gyér volt a forgalom a kiskörúton, valószínűleg azért, mert a közösségi oldalon hamar híre ment az ellenőrzésnek, miként annak is, hogy a kiskörút egy másik szakaszán traffipax lesi a száguldozókat. Egy kisebb csoport ezért az 5-ös út mellett lévő áruház parkolója felé vette az irányt. Többeknek elég sietős volt, nem számítottak arra, hogy a fix traffipax mellett azért a háromlábút is kitehetik a rendőrök a négysávos mellé. Az akció során összesen 10 autóst mértek be a zsaruk. Őket hamarosan csekken értesíti a rendőrség arról, hogy mennyivel mentek, miként fizethet az a vakmerő autós is, aki a rendőrök előtt kezdett driftelésbe a nagy Tesco előtt lévő körforgalomban. Csakhogy ez veszélyezteti a közlekedők biztonságát, így a rendőrök 50 ezres helyszíni bírsággal jutalmazták a produkciót.

A szombat 18 órától vasárnap 6 óráig tartott akció különböző közlekedésrendészeti szabálysértések miatt 2 emberrel szemben szabálysértési feljelentéssel értek a rendőrök, további 4 sofőr helyszínbírságot kapott.
A rendőrök ígérik: a fokozott ellenőrzések folytatódnak a jövőben is.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!