Drabális megjelenésével annyira vegyes fogadtatást kapott a Bentley Genfben bemutatott EXP 9 F elnevezésű szabadidő-autója, hogy a gyár rögtön bejelentette: a 2015-re tervezett piacra dobás előtt még áttervezik az autót. De miért is szenvednek óriás SUV-vel a mérnökök? Mert nem akartak házon belüli konkurenciát a Porsche 911-nek.

A Bentley formatervezői összesen háromféle autó tervét terjesztették a cégvezetés elé, amelyek közül kettőt azonban ha nem is vetettek el teljesen, de jegeltek a főnökök. Az óriási méretű szabadidő-autó mellett ugyanis egy, a Continental Flying Spur-nél kisebb méretű limuzint és egy kisebb sportkocsi makettjét is elkészítették, illetve egy olyan autó tervét is benyújtották, amelyről nincs semmi további információ. A cégvezetés azonban úgy döntött, a helyett, hogy az immár házon belülinek számító Porsche (Panamera, 911) eladásait kannibalizálnák, inkább azt az óriás szabadidő-autót készíti el, ami nem veszélyezteti a konszern többi autójának piaci pozícióit.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!