Egy Ford Mustang GT350-es volt a kiindulási alap idén az Experimental Aircraft Association fiatalok tanulását támogató programjának javára árverezésre kerülő autónál, amelyre azt mondja a gyár, hogy ennél közelebb nem lehet kerülni a versenytechnikához úgy, hogy közben a rendszámát is megtartja az autó.

Ehhez képest ránézésre alig nyúltak hozzá a konstrukcióhoz, hatalmas méretű spoilereket és karbon kiegészítőket kapott a karosszéria, nagy felniket Brembo fékrendszerrel, meg sportfutóművet. Az 5,2 literes lökettérfogatú, 526 LE/581 Nm teljesítményű szívó V8-ashoz nem nyúltak, az erőátvitel is változatlan.

A megjelenés egyedi, egy olyan P-51D Mustang harcigépnek a dekorációját idézték meg, amellyel Bob Hoover nyugalmazott Air Force-pilóta az évek során mintegy 1000 légiparádén szerepelt, és 1985-ben felállította az USA keleti- és nyugati partja közötti légcsavaros repülő-rekordját, ami 5 óra 20 perc. Az „Ole Yeller” egyedi sárga-fekete megjelenése nemcsak kívül, de belül is megjelenik. A külsőt a Fordnál dolgozó Melvin Betancourt álmodta meg, a belsőt Nicole Rush, az építést a MAD Industries nevű tuningcég végezte.

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!