A motorozással inkább az a gond, hogy a határok még nincsenek pontosan belőve. Egy ismerős mesélte: az egyik motorostalálkozón óriáskivetítőn folyamatosan mentek azok az internetre feltöltött videók, amelyeken egy BMW-s vagy egy kawasakis kihúzatja a kettőnyolcvanat valahol az Alföldön, a kettőkilencvenet az autópályán – és bizony senki sem szólt a szervezőknek, hogy ezt állatira nem kellene itt vetíteni, inkább nézte a tömeg, szájtátva, nem is titokban irigykedve.

Pedig tényleg nem kellene: a kihúzatásból lesz ugyanis előbb-utóbb a brutális baleset, abból lesz az autósok elhatalmasodó ellenérzése, a gyalogosok fogcsikorgató utálata, és így tovább. Motorozni azonban nem csak úgy lehet, hogy füstöl az aszfalt – hanem úgy is, hogy kicsit a tájat is nézzük, hogy szépen elmerengünk nagy dolgokon, életen, halálon, szerelmen, hogy intünk minden szembe jövőnek, hogy néha kiegyenesítjük a gerincet, s csípőre tesszük az egyik kezünket. Szóval, hogy élvezzük.
És közben senkit sem zavarunk.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!