Július 28-án kerül kalapács alá a Spyker autógyár vagyontárgyainak jelentős része, miután azokat a holland adóhatóság fennálló tartozások fedezeteként lefoglalta. A Troostwijk Auctions árverési cég szervezi az eladást, az érdeklődők július 25-én tekinthetik meg az árukat a gyár Zeewolde-i központjában.

Formula-1-es versenyautó, C8-as versenyautó, prototípusok, a gyár tesztautói, félkész utcai autók és az azok befejezéséhez szükséges alkatrészek is megtalálhatóak a listán, azt nem tudni, hogy a 85 darab, dobozban lévő Audi V8-as motor és a hozzájuk tartozó váltókat egyben vagy darabonként értékesítik-e.

A Spyker egyébként tagadja, hogy csődben lenne, Victor Muller tulajdonos/vezető szerint ki fogják fizetni a tartozást, és nem kerül majd sor az árverésre, a Troostwijk Auctions szerint ők csak az utrechti adóhivatal kérésére állítják le az árverést, és ilyen megkeresést még nem kaptak. Az biztosnak látszik, hogy ha sor kerül a vagyontárgyak árverésére, nehéz lesz feltámasztani a Spyker márkát.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!