Egy Dodge veterán autóban (a Christine című könyv által világhírűvé tett Plymouth Fury testvérmodellje) talált a többek között a parti őrség, a közigazgatás minisztérium és vámhatóság közös HARC csoportja 50 kg kokaint.

Uruguayból szállították az autót konténerben először Rotterdamba, ahonnan a végcélt jelentő  Amszterdamba vitték azt. Itt jelentkezett az autóért egy 69 éves holland férfi, akit két – 34 és 48 éves – uruguayi úriember kísért. Miután kitöltötték a megfelelő papírokat és megfizették a díjakat, nem autót kaptak, hanem bilincset. A hátsó ülés mögé rejtve lapult az 50 kg kokain, amelynek mintegy 2 millió euró a kiskereskedelmi értéke. Ezt már meg is semmisítették a holland hatóságok, az autót természetesen elkobozták – idővel majd árverésen értékesítik. A három gyanúsított előzetes letartóztatásban várja a nyomozás végét. A veteránautózás drága hobbi, de azért nem ennyire…

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!