A kínai BYD autógyár nem csak egyszerűen elektromos autókat készít, az akkumulátor-gyár érdekeltségbe tartozó márkánál teljes csomagot is adnak, azaz saját töltőállomásokat is létesítenek, ha a kedves megrendelő úgy akarja.

A shenzeni központú cég egyik terve az volt, hogy Hong Kongban 45 autós taxiflottát helyeznek üzembe 9 töltőállomással – egyelőre nagyjából 10 BYD e6 taxi fut az egykori brit gyarmaton, és mégis porszem került a gépezetbe. A kifejezetten a BYD taxik számára létesített töltőállomáson történt egy kisebb robbanás, amelyben az egyik gyorstöltő-pont megsemmisült. A legérdekesebb az egészben, hogy amikor ez történt, nem volt hozzá autó csatlakoztatva, tehát elméletileg nem folyt erősáram a készüléken keresztül. Mivel a készülék lényegében megsemmisült, nem valószínű, hogy a „rövidzárlaton” kívül találnak majd más okot a hivatalos vizsgálat során.

A BYD európai képviselője egyébként épp szállított 50 darab e6-ost az Egyesült Királyságba, hogy a 300 kilométer hatótávolságú elektromos autókat több szervezet/flottavásárló részére hosszabb-rövidebb időre tesztelésre adja át. A gyár csak remélheti, nem riasztja el a leendő vásárlókat a töltőállomás üzemzavara.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!