Fotó: Lővei Gergely

Számos újdonság van a Jaguar márka életében, amelyeket a forgalmazó szívesen megoszt az érdeklődőkkel, most épp a Budapest XI. kerületében található Kongresszusi Központ parkolójában építették fel a The Art of Performance nevű túra sátrait, és itt állították ki a legújabb autókat is. Előzetes internetes regisztráció alapján számos típust ki is lehet próbálni.

Én egy 300 lóerős biturbó dízellel szerelt F-Pace szabadidő-autóval mentem végig a fél órás városi körön, ajánlgatták a 400 lóerős F-Type-ot és a 350 lóerős XF-et is, de azokkal is csak 50-nel és egy kis szakaszon 70-nel lehet menni a kijelölt útvonalon, úgyhogy nem volt nagyon csábító az ajánlat. A kátyúkat a hatalmas kerekekkel és a magas építés miatt feszes csillapítással rendelkező szabadidő-autóban is tökéletesen éreztem.

Egyébként a tervek szerint halad a Jaguar és Land Rover márkák hazai hálózatbővítése, két partnerrel még tárgyalnak a pontos részletekről, de két helyen már megindult az új márkakereskedések tervezése is. Szükség van a hálózatfejlesztésre, hiszen januárban érkezik az E-Pace nevű kompakt szabadidő-autó, amelyhez nagy reményeket fűznek – még akkor is, ha az első negyedévre csak 20 autós kvóta jutott országunknak. Ha elég megrendelést gyűjtenek, akkor a gyár is biztos hajlandó lesz növelni a mennyiséget.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!