Az AutoMotor.hu rendszeres olvasóinak nem jelent meglepetést a Toyota Auris második generációjának formája, hiszen láthattak már képeket a kiszivárgott japán prospektusról, de nemrég álcázatlanul is sikerült lefényképezni az autót. Most azonban teljesen hivatalos az autó, és néhány részletet is elárultak róla.

Első körben csak ötajtós karosszériával készül az Auris, nem tudjuk, a kombi változat mikor mutatkozik be és mikor lesz megvásárolható, de legkésőbb a jövő év első felében az is a kereskedésekben lesz. A méretek esetén a legjelentősebb változás, hogy 5,5 centivel került alacsonyabbra a tető, a tengelytávolság változatlanul 2,6 méter. Áramvonalasabb lett (Cw érték 0,28) a forma, amelyen már a japán márka új arcát láthatjuk.

Mostantól az összes változatban egyformán 360 literes a csomagtér, ami a hibrid esetén jelentős bővülés (korábban 233 liter volt) az akkumulátorcsomag áttervezésének köszönhetően. Említést érdemel még, hogy szélesebb lett a rakodónyílás. Az utasok a Skyview néven futó üvegtetőnek örülhetnek, ezen kívül sokat javítottak még a minőségérzeten. Az új első üléseknek köszönhetően 20 mm-rel nőtt a hátsó lábtér.

A Toyota elmondása szerint egyszerre lett kényelmesebb a felfüggesztés hangolása és élvezetesebb az autó vezetése, ebben az is szerepet játszik hogy a korábbinál több nagy szilárdságú acélt használnak, ami változattól függően akár 40 kg-mal csökkenti az autó tömegét. Kezdetben két benzin (1,33 és 1,6 liter), egy dízel (1,4 liter) és egy hibrid (1,8 liter+elektromotor) hajtással lesz megvásárolható az Auris második generációja. A forgalmazás kezdetének időpontját csak később közlik, valószínűleg ez után nem sokkal érkezik meg majd Európába a Japánban már bemutatott új, lépcsős hátú Corolla is.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!