A Volvo bemutatta az IntelliSafe elnevezésű robotautó-funkciót, amelynek közúti tesztelését 2017-ben egy 100 autós flottával kezdi meg Göteborg környékén. A sofőr a navigációban kiválasztott útvonal tervezésekor már megtudja, hol számíthat majd némi pihenőre, és amint egy ilyen szakaszhoz ér, akkor a kormány mögötti váltófülek együttes meghúzásával kell jeleznie a számítógépnek, hogy átveheti az irányítást.

Ekkor nem csak a vezetés terhe kerül le a sofőr válláról, de az egyébként menet közben nem elérhető funkciók – tévénézés, internet-hozzáférés a központi kijelzőn – is használhatóak lesznek. A digitális műszerfalon a jobb oldali óra helyén jelenik meg a visszaszámlálás, hány perc van még hátra a robotautó-üzemmódból, az utolsó egy percben fényjelzéssel hívj fel a figyelmet arra az autó, hogy itt az ideje visszavenni az irányítást. Ha ez nem történik meg, az autó megállítja saját magát.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!