A trófeát 2009. január 29-én este, ünnepélyes díjátadó keretében adta át a zsűri török tagja, Okan Altan Isztanbulban.

A tizenöt országból ugyanennyi tagot számláló zsűri külön elismerését fejezte ki Adamsnek és rüsselsheimi csapatának az új Insignia „a szobrászművészetet németes precizitással ötvöző” formavilágának megteremtéséért. Ez az új, dinamikát sugárzó formavilág folytatódik az Opel márka új modelljeiben is, elsőként a még idén megjelenő új Astra nemzedékben.

Az AUTOBEST az egyetlen olyan nemzetközi, független szervezet, amely a középkategóriás modellek vásárlói közönségébe tartozókat segíti a legjobb vásárlási döntés meghozatalában. A zsűri tagjait Közép- és Kelet-Európából választják, összességében több mint 300 millió fős virtuális piacot reprezentálnak.

“Nagyon büszke vagyok rá, hogy a teljes GM Europe Design csapat nevében átvehetem ezt a díjat,” mondta Adams. “Ez a gesztus újabb megerősítése annak, hogy az Opel jó úton halad a kiváló minőségű, markáns, dinamikus, mégis megfizethető autók előállításában.”

A megkapó formájú és élvonalbeli technikájú Opel Insignia szedán-, lejtőshátú- és kombi-karosszériával készül. Eleganciáját az egymásba szoborszerűen átfolyó felületek és az éles vonalak kontrasztja adja. Belül az uralkodó szárny-motívum szinte körülöleli az utasokat, hívogatóan barátságos légkört teremtve. Kívülről azonnal felismerhetővé teszi a jellegzetes szárny-alakú lámpa és az oldalfalba mélyített pengealak.

A kupészerű tetővonal jóvoltából kivételesen áramvonalas az autó, amelynek alaktényezője mindössze 0.27. Ez természetesen nemcsak a dinamika és a csendes futás szempontjából előnyös, hanem csökkenti a fogyasztást is.

Mark Adams 2007. június 1. óta a GM Europe designért felelős alelnöke, ezt megelőzően 2002-től a külső design kialakításáért felelős szervezetet irányította. Az ő hatáskörébe tartozik az Opel, a Vauxhall és a Saab márkák formavilágának kialakítása.