Noha már le van váltva a Golf VI-os, még mindig nem halott. Az Egyesült Államokban (mexikói gyártás) például még legalább egy évig készül az autó, és Európában is velünk van még – igaz, csak kabrió karosszériával.

Mivel már a 2011-es Wörtherseetour-on megmutatták, a tavalyi év végén már kiszivárgott a gyári videó is, így nem is számít olyan nagy meglepetésnek a Volkswagen Golf R Cabriolet. Azonban ennek ellenére még mindig izgalmasan hangzik: a 2,0 literes turbómotor teljesítménye 265 lóerő, amely a normál Golf R-től eltérően csak az első kerekeken keresztül hajt – és csak hatfokozatú DSG váltóval adják.

A 100 km/órás tempót 6,4 másodperc alatt éri el minden idők leggyorsabb gyári VW kabriója, amelynek végsebessége elektronikusan korlátozott 250 km/óra. A lökhárítók, 25 mm-es ültetés, 19 colos felnik és Vienna Cool Leather bőrkárpitozás teszi igazán különlegessé a megjelenést.

Az Autó-Motor ott van a Facebookon is! Klikkelj ide, és lájkolj minket a legérdekesebb hírekért és a lappal kapcsolatos friss infókért!